Eftersnack V75 Bergsåker 8/12

Publicerat: 09 Dec, 21:29

Mycket kladdig bana och svåra förutsättningar den här lördagen på Bergsåker. En riktig skräll räckte för att sju rätt skulle ge drygt 45.000 kronor!


”Allas” spikar Zenit Brick och Månprinsen A.M. infriade trots besvärliga förutsättningar. Zenit Brick vann på 16,0 en tiondel före On Track Piraten och dessa två var långt före övriga i gulddivisionen vilket säger en hel del om hur pass tung banan va. 

Månprinsen styrde Gunnar på med 1400 kvar och det blev sedan enkelt före Järvsöodin. Tangen Haap trea och han blev lite stum av att gå med i rygg på vinnaren som spelar i en helt egen liga i den svenska kallblodseliten just nu. 

Importedfrmdetroit var starkast till slut i Bronsdivisionen över lång distans som inledde omgången. Favoriten Volocity De Vie galopperade in på upploppet som slagen efter att Jorma tagit dödens. Dennis De Castella stumnade rejält tidigt och banan tog ut sin rätt. 

I Klass II försöket tog Ville Karhulahti sin första tränarseger på V75 med Budets Lasse. Luckan uppenbarade sig i slutsvängen från tredje invändigt. Vass spurt också av Robert Dunders Our Soleado. 

Yrr var starkast i Klass I försöket som avgjordes som V75-5. Mestadels utvändigt om ledaren bekom inte honom och han höll undan före en bra avslutande Scarpetta

Jätteskräll i V75-6 där Kevin Oscarsson satte dit enprocentaren Livinginmydream. Fick perfekt lucka från rygg på ledaren in på upploppet och plockade enkelt ner ledande Selma Töll. Bra avslutning av Mrs Lindy

Samu Sundqvist har verkligen sitt och Ingemar Hultqvists stall ordentligt i ordning. V75 omgången avslutas med en riktigt bra Magnifik Brodde i Silverdivisionen som vann på den i särklass snabbaste tiden för dagen. Under söndagen följdes detta upp med att stallet tog en dubbel på GS75 med Tyra I.H. och Eva I.H. som ramade in omgången. Eva var vår givna spik och vi fick med oss ett DD-netto på över 10.000 under söndagen. 

Med tanke på banan är det svårt att ta med sig några nästagångare då hästarna reagerar väldigt olika på att gå sig så muskelstumma.