Eftersnack V75 Kalmar 27/6

Publicerat: 28 Jun, 11:30

Bra speldag för oss med tre rätta system på V75 och hårt viktad dubbel med Easy Cash och Coktstile gjorde att det blev ett totalt netto på en bit över 50.000 kronor!

Zio Tom Jet inledde i Silverdivisionen med att spåra runt om och det var vi inne på att det skulle kunna bli så och tippade honom etta. Det var körning från början och körning varvet kvar när Goop med Hell Patrol och Adrian Kolgjini med Racing Ribb inte riktigt var överens om taktiken. Västerbo Lexington avslutade bra som tvåa. 

Omgångens roligaste seger kom i Kalmarsundsstayern där Gustav Johansson styrde Husse Boko till seger på sin 18-årsdag och med vilken kyla han gjorde det. Man såg in på upploppet att han sneglade bakåt och förstod att det var klart och även sättet han tog upp Husse lite i spåren 400 kvar för att spara krutet, tyder på en härlig talang och verklig mognad för sin unga ålder. Vi lyfter på hatten för Gustav och för tränarparet Calle och Cina Johansson som gjort ett härligt jobb med unghästtalangen Husse som nu är tillbaka på allvar. Hurricane Silas har bra styrka och höll till andrapriset. 

Stoeliten i V75-3 och vi trodde mest på den duon som gjorde upp, nämligen Mellby Free och Hevin Boko. Mellby Free i spets hela vägen men kunde inte freda sig mot Hevin Boko som knäckte henne från dödens och bara var bäst den här dagen. 

Tre riktigt fina hästar på pallen i V75-4 som var Klass II försöket. Napoleon Cash tog dödens inför slutvarvet och drog längsta strået. Howdy Quick drog fram Titan Yoda i tredje sista 1200 metrarna och Yoda var den som närmast kunde utmana vinnaren men även Howdy höll bra som trea. 

Klass I i femte. Nouba Mom är riktigt bra för klassen och var på väg mot en 10-tid igen men precis som senast i Vaggeryd klarade hon inte att hålla ihop stilen till slut utan det ändade i galopp och segern istället till Benedetto O.P. som kom hem på fina 10,7/1640a och det verkar vara just korta häcken som den här italienaren gillar bäst. 

Dags för Bronsdivisionen i V75-6 och vi trodde mest på Easy Cash men kanske inte hade räknat ut att det skulle gå till så här. Bergh laddade från start för att hålla ut Laradja Vrijthout men Easy Cash rumplade till ordentligt och Bergh gjorde det ruskigt snyggt som lyckades hålla honom i trav där. Det blev istället tredje in som sen blev tredje ut, Robert satt kvar när attackerna kom bakifrån men in på upploppet fick han en perfekt lucka när Don Cash inte kunde haka på och han avslutade sylvasst över upploppet. Segermarginal blev till slut ett par längder och vi fick se segergest från Bergh. 

Gulddivisionen avslutade och det var en läcker prestation vi fick se av Cokstile. Tuff körning inledningsvis mot Harran Boko men Jorma och hästen lyckades att hålla ut Harran, det kostade 05,9 första 500 och Cokstile varvade på 08,5 för att sedan komma hem på 09,1 utan att det var slutsålt enligt Jorma. Harran Boko bröt ner på upploppet men även han höll bra till tredjepriset. Bra avslutning av Heart Of Steel och det känns som att han står lite på tur.

Lira nästa gång: Titan Yoda, Heart Of Steel och Oscar L.A.

/Dennis Palmqvist