Eftersnack-V75 Axevalla 26/2

Publicerat: 28 Feb, 11:44

En bana som var något lös och det var tufft för spetshästarna på Axevallas utslagsgivande upplopp. Dessutom sidostänger som lossnade, felselade huvudlag, oändligt med omstarter och försenade tävlingar. Det hände det mesta på "Slätta" den här lördagen!

Toppen:

+++ Best Ofdream Trio (V75-7) vann trots en kortare startgalopp. Imponerande debut på svensk mark. 

++ Darlington Fame (V75-5) flög fram till seger och vi gläds lite extra med kretsen kring hästen då ena delägaren nyligen gick bort. Per-Emil Henriksson fick beröm av Westholm i vår podd den här veckan och vi kan bara skriva under på de hyllningarna.

+ Eenymeenyminymoe (V75-6) gick från barfota till skor, men det spelade ingen roll. Hon följde upp det läckra intrycket från seger senast med att toppspurta till seger från en position djupt ner i kön. Danmarks bästa hä... Nej, så långt ska vi inte gå, men hon duger en bit även i Stoeliten framöver. 

Floppen:

Disco Volante (V75-3) vek ner sig från ledningen och var givetvis inte på topp, men även vi spelare förtjänar underbetyg som gjorde honom till så stor favorit (närmare 70% av loppets insatser låg på Disco) med diffus form, opassande banunderlag och långt upplopp.

Spela nästa gång:

Bahama Passion (V75-2) spurtade vass i sin årsdebut och ser ut att gå mot en kanonsäsong. 

I övrigt:

Fia tog en dubbel. Sofia Aronsson hade ställt i ordning när det var V75 på hemmaplan och både Unico Broline (V75-1) och Nina Ginto (V75-2) övertygade vid sina segrar. Vältränat!

Four Guys Dream (V75-1) borde åtminstone ha givit Unico en rejäl match om segern, men det var inte rätta trycket i honom. Han är bättre med biken över kortare distanser, något vi påtalade i vår loppanalys där vi garderade favoriten. 

Våra spikar Adlon Amok (V75-5) och Borups Tornado (V75-7) levde inte upp till våra förväntningar. Speciellt den sistnämnde var vi besvikna på för även om han fick ett tungt lopp var han slagen för tidigt. Gordon Brodde rusade på och loppet blev konstigt kört, men ingen skugga över vinnande Best Ofdream Trio, han var riktigt bra och givetvis skönt för tränare Zukanovic efter en längre tung period. 

Holy Water (V75-3) vann Guld efter en bra avslutning där Remarkable Feet gjorde ett starkt lopp i dödens.

/ Andreas Henriksson