Eftersnack V75 Åby 8/8

Publicerat: 10 Aug, 09:53

Det blev favoritfall direkt i inledningen när omgångens största favorit, Unoicsdue Gnafa, inte hade sin bästa dag. Han fick visserligen ett otacksamt lopp i dödens, men han var ändå för tidigt slagen och Björn meddelade även efter loppet att allt inte stod rätt till. I stället fick vi se en uppvisning av Pleasure of Cash som dundrade runt och vann på häftiga 1.11,2 - svettig insats! Bakom var tvåan Farlander Am bäst, Johan Svensson har verkligen gjort ett kanonjobb med honom.

Favoritförlust blev det äve i V75-2 när Champ Lane galopperade i ingången av första sväng. Bakom honom var Ready Cash-sonen Newport Beach mest betrodd och vilken insats han bjöd på! Planenligt blev det Mistelens Napoleon till ledningen och Jorma var tydlig med att han ville köra honom i front, men Ingves var resolut, pressade sig till spets via 07,8 f 500 och trots 1.11,4 på varvet kunde Newport Beach kliva undan till säker seger, ruggig prestation! Vi måste även plussa för Mistelens Napoleon som hakade på duktigt som tvåa och så tar vi med oss Slippery Runway till nästa gång. Han värmde riktigt bra (17,5/300 med härlig spänst) och avslutningen långt ut i banan var av bästa märke.

Björn fick sin revansch från V75-1 när storfavoriten Armis Bar levereade och vann utvändigt om Power. Moralisk vinnare var dock Power, han fick öppna första varvet på 1.10,4 (f 500 07,9) och han stred verkligen urtappert hela vägen. Det här var ett led i matchningen inför Derbykvalen och med tanke på den här insatsen, förutsatt att han tar loppet på rätt sätt, ja, då blir fjolårets Kriterivinnare verkligen att räkna med.

Argbiggan drog längsta strået i Diamantstoet efter en väl avvägd styrning från Rickard. Han valde att sitta kvar i andra utvändigt 650 kvar när tåget gick, Argbiggan fick ”vila” runt hela sista sväng och när sedan Syria Då tappade från rygg ledaren kunde Svanstedt styra ner på ”open” och avgöra säkert. Princess Kloster såg fin ut bakom med sparat i mål och Sunettan Palema höll starkt i spets efter att han fått öppna tufft första halvvarvet.

Vagabond Bi fick loppet i rygg på en het Adde S.H. och via 09,4/1000 avgjorde han med enkelhet på open-stretch. David Persson har verkligen gjort ett kanonjobb med Vagabond som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Beröm ska även Adde S.H. ha som höll tappert som tvåa och även Twigs Ceasar som fungerade bra med nytt huvudlag (blinkers för första gången i Björns regi).

Hela lördagens tråkigaste lopp blev Silver. Vinnande Pastor Power fick varva på blygsamma 1.14,4 och med under 1.10 sista varvet var det givetvis omöjligt att ta något för köhästarna. I övrigt fanns det inte mycket att skriva hem om, vi bläddrar vidare..

Moni Viking tillsammmans med Goop tog hem Åbys Stora Pris och det går inte nog att understryka vilken ruggig häst det här är på längre distanser. Segertiden skrevs till 1.12,4 - en förbättring med fyra tiondelar från Propulsions rekord i fjol. Who’s Who höll bra från ledningen och stora plus ska även Cyber Lane ha som lyckades knipa tredjeplatsen trots att han fick attackera från sjätte utvändigt 700 kvar. 

Toppen: Hela tvälingsdagen, vilka race vi böjds på! 

Floppen: Unoicsdue Gnafa och Champ Lane. 

Spela nästa gång: Slippery Runway