Eftersnack V75 År 17 juli

Publicerat: 18 Jul, 08:50

Det blev en ganska svårfunnen V75-rad från Årjäng med tre skrällar och utdelningen blev nästan 900 000 kronor. För vår del vek nyckelhästarna så vi stannade vid fem rätt på alla system.

Norsktränat i inledningen då Strong Pepper fungerade fint och serverades ett bra lopp i rygg på Barolo Roc av Dagfinn Aarum. Barolo Roc kopplade greppet 150 kvar men han var chanslös att svara Strong Pepper den sista biten. Strong Pepper vann V75 den här dagen även i fjol och han har visat att han är en riktigt bra häst så han fungerar. Upper Face fick en tuff inledningsrunda innan han nådde spets och orkade inte medan duon Bear Hope och Ironman Pellini var positiva i skymundan.

Rivigt V75-2
V75-2 blev en rivig historia. Oskar Kylin Blom fick väldigt bra fart på Capital Gain C.C. från start och lyckades fånga upp favoriten Erv Zet på utsidan. Örjan gick ner kort i rygg men gick ut utvändigt efter 500. Det blev bra tryck på loppet och tätduon hade en frän duell. Himalaya Sisy och Kristian Lindberg smög med i rygg i tredjespår från fjärde ut och satte in stöten 275 kvar, det var en bit fram men hemmahästen avslutade strålande och fångade in en tapper ledaren kort före mål och därmed var skrällen ett faktum. Hon avslutade fina 09,5 sista 800.

Rotate blåste direkt till ledningen i V75-3 och fick bestämma i ganska beskedligt tempo med Ivory di Quattro tidigt på utsidan, Born Unicorn i andra ut och Upstate Face i fjärde ut. Born Unicorn fick travet att stämma allt sämre och 750 kvar galopperade han. Upstate Face avslutade 09,4 sista varvet efter attack 650 kvar men var chanslös att hinna ikapp Rotate som vann något av en taktikseger efter mycket snabba sista 1500.

Skräll i kallblodsloppet
I kallblodsloppet attackerade storfavoriten Ulvsåsen från femte ut 1350 kvar, kom fram utvändigt ledaren 1000 men var segare än vanligt och var slagen in på upploppet. Istället såg det att stå mellan ledande Järvsömalla och Sundbo Nova innan Ask Major klev in i bilden efter att ha följt Sundbo Novas rygg sista varvet och slog sig förbi sista biten via 22,7 sista varvet.

Pacific svek
I V75-5 trodde vi hårt på Pacific Kingdom och vi fick honom till spets som vi ville. Redan 600 kvar såg han dock seg ut och han stannade helt till slut. Vi skrev om att han kunde vara lite ojämn och det var så klart surt att han hade en dålig dag just denna gång. Utvändige Vicar som fick en tung inledning krossade ledaren och gjorde ett riktigt bra lopp men var chanslös att svara Fromheaven Idzarda som från tredje ut fick bra draghjälp av Jaxon V.S. och avgjorde väldigt lätt då tussarna drogs 150 kvar. Jaxon var också riktigt bra medan vi hade rankat vinnare riktigt dåligt.

Svecak Palema blev rejält störd av en galopperande häst från start men sen löste det sig väldigt bra med sjätte ut med bra tempo. Hon gick med i rygg i tredjespår varvet kvar men kunde inte följa Icelands Radios ryck 500 kvar, hon jobbade sig ikapp 250 kvar och avgjorde väldigt enkelt då norsken drogs mitt på upploppet. Hon avslutade 10,8 sista varvet och är väldigt bra. Plusbetyg även till Iceland Radio medan det blev stasrtgalopp för Global Virgin och Platinum Tile stannade helt i ledningen.

Mäktig avslutning
I avslutningen, Årjängs Stora Sprinterlopp, var Vernissage Grim helt grym, Gocciadoro hittade direkt ut i andraspår som blev tredje ut. Han attackerade 550 kvar men fick en dålig rygg i Missle Hill framför sig. Därför var det långt fram till tätparet Click Bait och Zarenne Fas då Alessandro styrde på 350 kvar men Vernissage tog upploppet i två steg och vann med klar marginal efter 08,2 sista 800. Zarenne ruggigt bra som två, Click Bait klart bra som trea medan Missle Hill var en besvikelse.

Toppen
Det går inte att gå ifrån Vernissage Grif, vilken power men även Svecak Palema är riktigt bra.

Floppen
Måste bli Pacific Kingdom som i stort sett blev sist från spets.

Lira nästa gång
Det finns väldigt många att plocka fram men vi tar Vicar, gick visserligen ur klass 1 nu men verkar vara under fin utveckling och duger även i brons.

Ännu mer stoff från Årjäng får ni om ni lyssnar på podden som släpps under måndagen.
P-A Johansson