Eftersnack V75 Kalmar 5/3

Publicerat: 06 Mar, 12:55

Toppen:

+++ Ganska givet att ge till Il Forte som efter en öppning på under 08, och ett varv på 1.11 höll undan på ganska lätta ben på 11,1/1640a i lägsta klassen. Svår prestation att hitta på förhand men den var ruskigt bra. Kul med både amatörtränare och amatörkusk som ger hopp åt många där ute som håller på med trav i liten skala på fritiden. 

++ Who’s Who fick förvisso bestämma och var således “skyldig” att vinna. Intrycket var dock riktigt läckert och han har ett spännande år framför sig med som Pasi sa: tuffare vinterträningen i kroppen inför den här säsongen än inför förra.

+ Mindre tränare också i Klass I som avslutade då Stephanie Werders Namur satte nosen först för Magnus A Djuse och det var en svettig insats. Först hängande i tredjespår i 700 meter för att sedan få andra ut en stund innan han igen fick gå först i tredje sista 500. RIktigt starkt att avgöra till slut mot Graces Candy som dock också fick ett tufft lopp och var bra. 

Floppen:

Dior Lilly var en del betrodd men var långt efter och knappast frisk för dagen. Strong Heartbeat och Anchor Man var båda betrodda i V75-1 men efter lite kubbning i inledningen tröt krafterna för båda till slut. Hollywood Story fick förvisso öppna ganska tufft men packade ihop rejält sista 150. 

Lira nästa gång: Braddock verkar gilla korta häcken och 11,5 i årsdebuten lovar gott inför säsongen och där har Fredrik Persson lite att åka med.

Vi går igenom omgången djupare i måndagens podd där vi även vaskar fram lite tidiga drag för veckan där jackpot på lördag från Åby blir höjdpunkten!