Eftersnack-V75 Bergsåker 14/12

Publicerat: 14 Dec, 19:03

Det blev en svår omgång på Bergsåker med över fyra miljoner kronor på sju rätt. Vi spikade B.W.Sture och Indra's Secret på Rank och Spel, men räckte inte fram ändå. Mycket snack om banan som såg bedrövlig ut vid lunchtid och det regnade även senare under dagen, men banpersonalen gjorde ett kanonjobb och fick till en fast och bra bana med tanke på förutsättningarna.  

Empire Garbo vann V75-1 och gjorde det bra. Erik hittade påpassligt ut i andraspår varvet kvar och via en vass långspurt vann han enkelt, Erik körde till så han kom ner på innerspår innan svängen vilket var gynnsamt då hästen kan ha problem i kurvorna. Lexington Hall positiv tvåa, men favoriterna svek, Deede Star galopperade i en återkallad start, varvade upp sig och var sedan värdelös i loppet. Sladdade i kön och hade inget att ge sedan i spåren även om Survival Kit var en iskall rygg. Baritone Artist plockade vi bort på fem hästar på Slutspelet då han var kantig och fladdrig i värmningen. Han ”levde upp” till den dåliga värmningen i loppet där han galopperade som stenslagen på sista långsidan.

Cyrano de B. är en stor, snygg häst, men flegmatisk och tar inte alltid i så det knakar. Idag provades han i en Spyder-vagn för första gången vilket gav bra effekt. Han övertog ledningen tidigt och höll undan knappt men säkert före Odds Indicator som gjorde ett starkt lopp, tredjespår till dödens, sedan fick han Osah’s Bolt framför sig och fick runda den i tredje, men var ändå nära i mål. Bra gjort av ”Frompa-sonen” som kämpade på fint. Stark avslutning av Pleasure for Cash som trea. Vinnaren rankades upp som etta på Slutspelet efter en fin värmning. 

Digital Ink skrällvann Gulddivisionen efter en stark spurt. Han har hittat nya växlar på äldre dagar och tog en välförtjänt seger. Nurmos-duon visade åter att formen inte är på topp, Global Trustworthy gav sig för enkelt från ledningen och Zenit Brick var åter uddlös.

Som favorit är han helt enkelt inte intressant och vi tar i stället ställning för värsta motbudet 4 B.W.Sture. Den hästen står perfekt inmatchad i loppet och har i sommar tävlat från lika start med eliten utan att ha gjort bort sig. Att han fått lite extra vässning den här gången är inte svårt att förstå och Örjan Kihlström har också lyckats bra och känner hästen väl. Analysen att snabbt kunna koppla grepp på loppet med tidig start är segerreceptet. Vi tar ställning och spikar fräckt!

Ja, B.W.Sture var en bra spik på Rank och Spel. Örjan tog sig loss efter första sväng, körde resolut till ledningen och försvann undan till enkel seger. Lome Brage provade i tredjespår varvet kvar, men kom ingenstans och han visade åter att han är extremt bankänslig. Positiv avslutning av Gulltopp samt medarbetare Steve Dellbros Don Viking, drygt 720.000 kronor insprunget i år på ”Vikingen”, imponerande siffror!

Indra’s Secret spikades på rubbet och hon imponerade stort. Bergh körde till ledningen med två varv från mål och sedan var det uppvisning. Hon såg smällfin ut och kommer att klättra snabbt i klasserna. Bra avslutning av Xanthis Coktail som tvåa.

Tyvärr fick vi kliva av i V75-6 då vi bedömde att Adi Gallia stod för tufft till med dubbla tillägg, men hon var bra då hon rundade till seger och visade fortsatt fin form. Vårt drag Bear Bahareh var stökig i volten, galopperade i en av två återkallade starter, men gick iväg i den giltiga och fick ett bra lopp. Hon såg segerfarlig ut 500 kvar, men krafterna tröt till slut och hon behövde troligen loppet.

Dagens Dubbel blev Nicklas Westerholms dubbel då han skrällvann med Ginny Weasley som tog årets andra seger efter en smygresa. En mycket svårfunnen vinnare för vår del. Hazard Boko galopperade i bra slagläge i sista sväng. Hawk Cliff avslutade starkt som tvåa. Han hamnade visserligen långt bak, men visst kändes det som att Örjan var väl segersäker 200 kvar?

Toppen: Indra’s Secret (V75-5) såg riktigt bra ut och Love You-fuxan kommer att tjäna stora pengar hos Bergh om hon får hålla sig fräsch. Robert Bergh dominerade och knäppte t.ex. Timo Nurmos på näsan den här dagen. 

Floppen: Global Trustworthy (V75-3). Fick bestämma i ledningen, men gav sig mot ”Inken”. Sprang snett med skallen och gav ett tråkigt intryck. Visst, lång distans och skor är inte hans melodi, men han ska ju bara vinna som loppet blev kört. Formlös. Underbetyg även till Lome Brage (V75-4) som svek sina anhängare i nordisloppet.

Spela nästa gång: Pleasure For Cash, Xanthis Coktail och Hawk Cliff.

/ Andreas Henriksson