Eftersnack V75 Bergsåker 11/11

Publicerat: 12 Nov, 17:30

Mestadels betrodda hästar blev det med Eld Tekno som ett stort undantag. 55.000 kronor drygt på sju rätt medan sexorna bara betalade ut 125 kronor just av den anledningen att det bara var en stor smäll i omgången. 

+++ Är bara att ge till Daniel Wäjersten utan tvekan. Tre segrar på V75 och överlag ruskigt bra resultat under hela tävlingsdagen trots svåra förutsättningar med ett ganska ymnigt snöfall. Han inledde med att finta bort en del av spelarkollektivet (men självklart måste han säga vad han tror inför och den här gången, blev han överraskad av hur hans häst hanterade balansändringen) lite med att ligga lågt kring L.A.Boko med skorna på men han fick en annan feeling i provstarter och lopp då hästen var laddad på ett bra sätt, han tog dödens tidigt och sedan var han bara bäst. Sedan var det förväntad lekstuga för Great Skills som inte hade några problem med att svara upp till sitt favoritskapet. Perkins höll sedan tämligen enkelt ifrån sig Chimi som inte riktigt trivdes på banan och fullborda V75-trippeln för Wäjersten. 

++ Får Sayonara som med Wallin i sulkyn knäckte en bra Olly Håleryd till slut och kom hem på svenskt rekord 11,9/2140 voltstart i snömodden och det var en ruskigt bra prestation. 

+ Till Kinky Boots som avslutade vasst till seger i avslutningen och härliga känslor från Troels Andersen efter den segern som unnade alla som är intresserade av trav att få sitta bakom en häst med riktigt bra kapacitet då han menade att det går inte riktigt att förklara hur det känns. 

- Novembervädret hör hemma under den här rubriken. Regn, snö och allt möjligt i orimliga mängder vräkte ner under veckan och med tanke på det måste det sägas att banan höll väldigt bra under tävlingsdagen. 

Lira nästa gång: Hipster AM som inte kunde hålla upp innerspåret och fick gott om krafter kvar i mål.