Eftersnack V75 Bergsåker 21/3

Publicerat: 22 Mar, 13:48

Payet fick bestämma med 15,9 på varvet i V75-1 och vann lätt före Let’s Go Ernie som avslutade bra som tvåa. Snackisen efter loppet blev givetvis Nicklas strykning, han valde att sitta kvar i andraspår 650 från mål och det var inget vinstgivande val då Hard Livin-sonen inte gör sig bäst på speed. Den knappa favoriten Hadrianos tappade från rygg ledaren, svag insats och i skymundan noterade vi att Iron Creek såg bra ut, Örjan pressade honom inte en meter över upploppet.

Det syntes tydligt att V75-2 inte var något ”vanligt” V75-lopp, men det gjorde mindre när vår idé och utgång Youhadmeathello vann! Det ska sägas att vi hade turen med oss här, galopperar inte Hagaz T.N.T. blir det tredje invändigt för Örjan, nu blev det i stället positionen i rygg på Unleash The Steel och det löste sig bra med lucka 400 kvar. Oavsett flyt eller inte, skön seger! 

Storfavoriten Love No Pain laddades tufft för spets och likaså Perfect Time. Båda galopperade bort sig och det blev i stället Betting Ace till ledningen för att sedan släppa till stallkamraten Digital Dominance. Omvänd ordning blev det dock i mål då Betting Ace säkert kunde ta sig förbi Digital när Erik vred ut honom 200 från mål. Jätteskrällen Divina tävlade i jänkarvagn för första gången och avslutade positivt som trea (värmde även väldigt bra).

V75-4 blev rörigt med flera ekipage som gjorde bort sig från start, bl.a. favoriten Ängspilen som felade i ingången mot första sväng. Fylking som vann loppet fick ingen bra start från tillägg, men med en del positionsbyten från övriga under inledningsvarvet så hamnade Fylking till slut andra ut varvet från mål. Han avslutade sedan starkt via 24,5/1000 och vann säkert före Bonaldo.

Favoriten Merritt löste uppgiften i V75-5 trots bakspår på kort via 11 sista 800. Han rumplade till och tappade rytmen drygt 700 kvar, det var inte långtifrån galopp i det läget, men han räddade upp det bra och det blev till slut en betryggande längd ned till Captain My Captain som hakade på i ryggen till en andraplats. 

I DD-1 vann Coogan till vår stora glädje. Vi spikade honom på rubbet vilket visade sig helt rätt och när sedan Lyx Håleryd hade uppvisning i avslutningen (bara bäst från dödens) så blev det segerjubel på redaktionen! V75 och DD-nettot landade på strax över 24 000 kronor - härliga lördag!

Toppen: Lyx Håleryd imponerade i avslutningen, hon är riktigt vass när hon slipper skorna. 

Floppen: Hadrianos var vi skeptiska till som favorit, men han borde såklart ändå kunnat bättre från rygg ledaren. 

Lira nästa gång: Iron Creek pressades aldrig av Örjan, såg jättefin ut!