Eftersnack-V75 Halmstad 6/7

Publicerat: 06 Jul, 18:57

Liksom i torsdags regnade det en hel del under lördagen, men banan höll bra och bröderna Johansson gjorde som vanligt ett kanonjobb.

Royal Navy Neo vann V75-1 efter en stark slutrunda i 12,5-tempo. Björn Goop körde snyggt mot Peter Untersteiner sista 7-800 (kolla detaljen när Björn trycker på gaspedalen 600 kvar när han ser att ledaren är stum och att det är på väg att lösa sig för PU – fem plus!) och hästen avgjorde på bra vis. Björn håller honom högt och han kommer att tjäna fina pengar framöver (kvar i klassen). Orutinerade Nero Maximus höll tappert som tvåa efter ett tungt lopp och Zefiro Dei Cedri gick starkt efter galopp som trea.

Vi trodde hårt på Bottnas Fantom i V75-2 med första bike och rycktussar. Jorma körde offensivt och synade dödens på favoriten efter 5-600 meter. Man varvade på 11,5 och det fanns tyvärr inte täckning för den offensiva styrningen, Bottnas Fantom var slagen redan i sista sväng. Även Nolimitjimmit var märkt av tempot och segern gick till Eppur Si Muove som avgjorde lekande lätt i finfin stil. Hemmatränaren Anna-Lena Waldén har gjort ett fint jobb med hästen, liksom kusken Peter H Sjöberg som var förståeligt rörd efter loppet.

Klassblandning i Guld när Cyber Lane klädde av ledande Coktail Fortuna på sista långsidan, övertog ledningen och stack undan på norsken i sista sväng via 1.09 sista varvet. Coktail Fortuna var blek och det var inte det hårdaste loppet, men intrycket på vinnaren var strålande bra. ”Jonte”, som var segersäker i inför-snacket, bjöd på en rejäl segergest inför hemmapubliken och det var show helt enkelt.

7 Fantasia Sisu är härdad mot kulltoppar, gick en 11-runda i BC-loppet bakom "Rödluvan" senast, och avslutade fint även gången före. Hon är snabb från start och är spännande till 2% vid publicering.”

Fantasia Sisu steg till 4% av insatserna, men var likväl en snygg A-häst. Pia Jakobsson gav hästen ett fint lopp och hon avgjorde säkert där ledande Emmylou gav sig över upploppet.

Inte oväntat blev det våldsam körning i V75-5 där He’s A Diffacolt höll ut Ebony Boko i en 07-öppning första 500. Ebony Boko kastade ankar i god tid och var bland de märkligaste V75-favoriter man har sett på länge. Comanche Moon gynnades av det höga tempot, men behöver inte be om ursäkt då han avgjorde lekande lätt.

Fina sprintern Zeta Wise As släpptes till ledningen av Miss Golden Wine. Fick vår idé Fanny Chenal på utsidan efter första sväng, men avfärdade henne enkelt och vann StoSprintern på topptid. Vasst tränarjobb av succéparet Linder/Eriksson och jag gläds med sympatiska Kevin Oscarsson som tar kliv för kliv in i den yppersta kuskeliten.

Favoritfall i V75-7 där Global Undecided blev över från start och galopperade bort sig tidigt när Jorma sökte lucka. Som oftast körde Jorma tufft efter galoppen, jag hade 11,3/1300 med 1.10 ett varv mellan 1300-300 kvar, men det var givetvis hopplöst att ta något. Segern till Pastor Power som vann enkelt från ledningen. Ny kusk på humörhästen gav fin effekt och han fick betalt på sin fina form. 

Toppen:

Zeta Wise As (V75-6) visade att hon inte behöver ett smyglopp för att vinna då hon resolut svarade allt från ledningen i StoSprintern. 

Floppen:

Våra tips. Vi hade en tung dag på jobbet. A-hästar på Royal Navy Neo och skrällen Fantasia Sisu var bra, men i övrigt var det kallt. Bottnas Fantom och Fanny Chenal levde inte upp till våra förväntningar efter tunga resor och det var aldrig nära att lösa sig för Global Undecided. Usch! Vi får ladda om och komma igen - ny chans redan imorgon på Jarlsberg. 

Spela nästa gång:

Thanasi Bob (V75-4) och Odessa Celeber (V75-5) såg fina ut efter sent fritt.

/ Andreas Henriksson