Eftersnack V75 Jägersro 31/10

Publicerat: 01 Nov, 11:44

O’man Flax rullade över i galopp i första sväng efter att Hummer Scott pressat sig förbi i en ruggigt snabb inledningen (06,3 f 500). Björn utnyttjade detta, tog ner favoriten på innerspår, avvaktade tills 800 kvar innan han tog i högertömmen och Royce Rolls avgjorde till slut säkert via 12,5 sista 800. Bakom var det inte mycket att skriva hem om bortsett Oscar L.A. som avslutade vasst via 09,6 sista 800 till en andraplats.

Velegance kunde lifta med i rygg på Darah Bibo från 1200 kvar och hon ska givetvis ha beröm för insatsen, men det blev samtidigt pliktskyldigt med tanke på resan hon fick. Stallkamraten Offelia O.E. var den som kunde utmana sista biten, hon är verkligen på gång för dagen. Africa Bi höll starkt som trea och att Darah Bibo blev stum till slut är givetvis inget att säga om. Vi nämner även Oliveria som inte såg helt tom ut trots markförlust från start och en dryg inledningen på loppet, hon tävlade dessutom med skor så henne får vi passa framöver, helst med spetsläge på kort.

Dragster ”fick” segern i V75-3 efter att Zap di Girifalco galopperat som klar 150 från mål i spets. Ingen skugga över Rogers häst dock, han leverade en ny bra insats och är minst sagt inne i en bra fas. Mily som ensam märr i loppet slutade tvåa, hon är ruggigt bra just nu och vi noterade att Staro Leonardo hade sparat i mål (norsken oryckt) som trea.

Red Mile Brodde såg smällfin ut och ledde varje meter av V75-4 (13,1 sista varvet). Snyggt iordningställd av hemmatränaren Ola Karlsson som drog skorna för första gången och det syntes verkligen vilken positiv effekt det gav. Segern i sig ska dock inte överskattas, det blev ett lopp med många galopper (sex totalt), däribland favoriten Kurri Jari Boko som inte fixade starten.

Ny V75-seger till Farlander Am som hade uppvisning i V75-5. Persson vred ut honom i tredje varvet från mål - vi hade 10,7 sista 1000 på honom och han slog enkelt klorna i Ingo runt sista sväng. Vi trodde mycket på just Ingo och scenariot blev helt rätt, spets och dämpa (14,3 f 1000) och att torska mot Farlander är givetvis ingen skam, men med tanke på hur loppet blev kört så skulle givetvis Infinitif-sonen bjudet upp till mer kamp.

Vi fick se en ursinnig körning mellan Kennedy och Imagine Boko i DD-1, båda dessa slutade ändå tvåa respektive trea i mål - imponerande! Dortmund blev dock för tuff, PU kunde glida till spets 1550 från mål (övertog från Kennedy) och då var det upplagt för seger. Storfavoriten Indra’s Secret fick visserligen ett omöjligt lopp (hängandes i fjärdespår 1100 kvar), men hon hade ändå inte sin bästa dag och slutade sist i mål.

Cyber Lane tog hem Müllers Memorial och loppet blev precis som alla hade förutspått. Johan i ledningen, Erik utvändigt och Björn i andra ut. Snyggt av Cyber som svarade Very Kronos hela vägen och Johan hade verkligen fog för sin optimism. Moni Viking blev trea, fullt godkänd efter lite uppehåll och Antonio Trot såg återigen bra ut med lite sparat i mål. Han forsätter vi hålla koll på framöver.

Toppen: Farlander Am och Cyber Lane. 

Floppen: Ingo hade vi högre förväntningar på och alla galopper i V75-4 var givetvis tråkiga. 

Spela nästa gång: Oliveria (helst med spetsläge på kort) och Antonio Trot.