Eftersnack V75 Färjestad 19/9

Publicerat: 20 Sep, 17:25

V75-inledningen blev ett sömnpiller med Björn i spets (17 f 2000) och där ingen hade häst nog att sätta upp tempot. Jepson gav Global Viscount ett smörlopp i rygg på ledaren och han högg direkt när luckan kom 600 kvar. Global tackade och avgjorde enkelt via 11,5/400 och Stenströmers fina stallform är alltjämt intakt. Favoriten Amiral fick ett bra lopp i andra utvändigt, men han hade ädnå inget att ge när Örjan väl vek ut honom på sista långsidan och även Gazza B.R. gjorde en slät figur från ledningen. Global Unspoked spurtade bra efter att ha fått runda korvkiosken i sista sväng och vi noterade även att jätteskrällen Madronjo galopperade med gott om sparat 250 kvar.

Victory’s Club stod för en femstjärnig insats i Klass I-försöket där han lyckades vinna trots en blytung indelning fram till dödens. Han svarade Mistlens Napoleon (fin smygresa) hela vägen in mål och visade härlig inställning, riktigt bra! I övrigt måste vi även plussa för Dark Roadster (första barfota) som var kanonbra som trea i mål med tanke på den ursinniga inledningen som blev på loppet. Oskar ville verkligen köra i ledningen, men han var till slut tvingad att släppa till Skoglund som var väl offensiv med Easy Cash (05-fart första 500).

Det blev odramatiskt i Unionskampen - Odd Herakles gled till spets, fick bestämma och sprinta sedan undan med norsken oryckt via 18 sista 400. Värsta motbudet Roli Eld gick en stark upphämtning efter sin galopp från start. Det blev dock galopp på nytt i sista sväng, men att fart och kapacitet finns råder det inga tvivel om och han blir givetvis väldigt spännande att följa i Rédens regi framöver.

Rutger B.L. har verkligen höjt sig på slutet och det blev helt odramatiskt från ledningen i V75-4. Jepson behövde aldrig dra norsken och han såg knappast tom ut via 12,6 sista varvet. Vi trodde mycket på Jaxon V.S. som spurtade bra efter att ha fått ett helt omöjligt lopp längst bak i kön. Att vara staketkusk är givetvis enkelt, men visst borde André styrt framåt direkt från start..? Att vinna V75 på Färjestad från 6/7-ut är snudd på omöjligt.

Vår och många andras spetsfavorit i V75-5, Gigant Invalley, mäktade inte med att svara ut Snowstorm Hanover från start och det blev givetvis loppavgörande. Johan tog vara på möjligheten direkt och kunde snabbt överta med Cyber Lane. Visst, det blev inte mycket till lopp sedan då Who’s Who galopperade i starten (trång situation), men det går ändå inte att blunda för hur Cyber såg ut när Johan lät honom sträcka ut sista 400 i 07-tempo. Bakom spurtade Heavy Sound bra (klart positiv kontra tidigare starter på slutet) och Chianti (fast i rygg på Haugstad) visade fortsatt vass form med norsken kvar över mål.

Det blev som väntat fartfest i DD-1 där Åke Lindblom inte gav Solberg något annat väl än att släppa ledningen. Öppningen kosta runt 06 första 500, 09,1 på varvet och Chapuy får givetvis fullt godkänt för sin insats, men han kunde inte svara Rushmore Face som verkligen gjorde ett bra lopp. Always On Time var trots den tuffa inledningen inte helt tom över mål, han står verkligen på tur för en seger och Urban Kronos var inte heller tom över linjen.

Farlander Am tog hem avslutningen, dock inte från ledningen som var det ”givna” scenariot. Han lyckades inte svara ut Neelix från start och att Adrian valde att köra i spets var fullt naturligt, Neelix har väldigt vass statiskt från den positionen. Farlander gjorde många bra insatser hos Dahlén, men ändå, som han har utvecklats hos Johan - hatten av!

 

Toppen: Insatsen av Victory’s Club och intrycket på Cyber Lane.

Floppen: Amiral och Gazza B.R. var båda rejält bleka i V75-1. 

Spela nästa gång: Madronjo galopperade med mycket sparat i sista sväng och Chianti är ruggigt formstark för dagen.