Uppsnack V75 Åby

Publicerat: 01 Apr, 09:01

V75 från Åbytravet kittlar alltid lite extra och denna lördag är det inte annorlunda. Omgången innehåller några stora favoriter som ser ut att ha fina uppgifter men vi går för degen och spikar i avdelning där vi fick ruggig feeling efter att ha stämt av läget med aktuell tränare.

I V75-7 gillar vi Keystone Cash lite extra som visade fin form på Momarken. Vi bjuder på både vår analys och intervju med Nicklas Korfitsen som avhandlar sjuåringens möjligheter idag.

3 KEYSTONE CASH (14%) hamnade sist i fältet på Momarken, attackerade i fjärde 700 kvar i ett uppullat lopp och fullföljde strålande som trea, inte stort slagen. Det var ju årsdebut och även om Westergård har hästarna i ordning efter uppehåll tror vi på en ännu bättre prestation här. Keystone Cash har visat väldigt höga nivåer för Bosse, vid segern 11,8 på Bjerke var han ruggigt bra och han har spurtat vasst i Danmark efter det. På en fin Åby-bana springer han nog under 1.11 med rätt resa. Läget är perfekt och hästen kan öppna vasst. Nu är det inte givet att man ger sig in i spetsstriden då han kan galoppera och han har ju visat att han är kan avsluta väldigt bra

”Han var jättebra senast, han fick gå sista 700 i fjärdespår och visade bra styrka hela vägen in i mål. Han har tagit loppet superfint, han hade inte fått några banjobb innan så han bör gå framåt en fem procent formmässigt. Han har galopperat från start någon gång men det var innan vi lär känna honom, nu tror jag inte på någon större galopprisk. Han är snabb ut men spets är inte så viktigt för honom. Han är stark och speedig så han kan vinna både med ett smyglopp och om han får göra lite jobb själv. Nu går han barfota, det gjorde han inte senast, annars blir det bike och helstängt. Jag tror på bra chans trots tufft emot, säger Nicklas Korfitsen.”

15.20 börjar vi rapportera in till Slutspelet, häng gärna på då!

/Redaktionen