Eftersnack Elitloppshelgen 2020

Publicerat: 31 May, 18:07

Lördag:

Under lördagen imponerade givetvis Moni Viking något enormt då han blåste runt allt sista varvet i Harpers. Han värmde mycket bra när Björn kastade loss i sista sväng och han övertygade stort även i loppet. Han kan speeda ett helt varv och kommer att hävda sig i stora lopp framöver. Överbetyg även till Ivory di Quattro som fortsätter att överraska positivt.

Seismic Wave såg häftig ut då han spetsvann Bronsfinalen i stor stil och vad ska man säga om utvecklingen på Don Fanucci Zet? Han ser bara bättre och bättre ut och var i en klass för sig. Double Exposure spetsvann Stoeliten, hon är läcker "mercan".

Very Kronos återföll i gamla synder då han gjorde bort sig med galopp i Silverfinalen. Segern till Man At Work som äntligen fick komma till ledningen och då kom också en efterlängtad seger. Fint intryck på honom och Jorma upp och bike gav en injektion. 

Vi gick på Gorgeous L.A. i stoloppet, men hon kunde tyvärr inte hålla upp ledningen och hade också en dålig dag. Segern till Sharp Dream som fortsätter att imponera, hon plockade ner favoriten Karamell Hill på ett snyggt vis över upploppet. 

Det blev våldsam körning i Klass I-finalen vilket gynnade Valiant Dream och King of Everything som gjorde upp. Valiant Dream visade bäst "keps" och höll undan till seger. Mika Forss hade ställt i ordning vilket han var tydlig med i förhandssnacket. 

Toppen:

Moni Viking. Enormt slutvarv.

Floppen:

Very Kronos. Galopp.

Spela nästa gång:

Zap di Girifalco. I underkant 1.08 sista 700.

Söndag:

Elitkampen till Odd Herakles som var jättefin vid spetsseger. Som vanligt svarade han snyggt på norsken och höll enkelt undan för Månprinsen A.M.

Golden Tricks har inte fått till det på svensk mark, men nu var det dags för seger. Hon värmde bra och avgjorde knappt men säkert från dödens. 

Ecurie D. är fortsatt obesegrad. Nu släpptes han till ledningen efter 5-600 meter och vann enkelt på topptid. Vilken löpare! Admiral As går runt 07/700 med en ruggig långsida, men kunde inte hålla ihop det och galopperade till slut. Potentialen finns onekligen i hästen!

Hell Bent For Am var inte lika stabil bakom bilen den här gången och Örjan fick köra lite på safety vilket kostade en tredjetagg i första sväng. Han var sedan bara bäst från dödens och imponerade stort. 

Vi trodde hårt på Tabasco C.D. och han gjorde ett bra lopp, 08,2/800 speedade han och han kanske vinner om han kommer ner i andraspår 500 kvar? Nu höll Chapuy undan säkert från ledningen och han är en bra sprinter. 

Vivid Wise As värmde förbättrat mot senast, men såg dålig ut i provstarten och gjorde bort sig med galopp. Segern till Earl Simon som avgjorde lätt från andra ut via 07,5/700. När dessa rader skrivs är inte finalen körd, men kretsen kring Earl Simon fick välja spår först och tog givetvis spår två. Cokstile var bara bäst i sitt försök där han krossade Elian Web från dödens. Propulsion tapper trea efter tredjespår runt om. 

Toppen:

Ecuire D. och Hell Bent For Am. Topphästar!

Floppen:

Elian Web. Vek ner sig totalt.

Spela nästa gång:

Aura S.L. värmde dunder men gjorde bort sig med galopp. Aktuell i ordinarie klass nästa gång.

Iskall helg spelmässigt med favoritparader både lördag och söndag, men vi fick njuta av fin travsport. Mer om helgen i måndagens podcast.