Eftersnack Solänget 15/10

Publicerat: 15 Oct, 23:54

De stora knallarna uteblev på V75-spelet denna lördag och V75-utdelningen stannade på 8.380:- för sjuan. För Travtjänstens del föll vi i Gulddivisionen där Rank & Spel-spiken Pinto Bob inte riktigt fick chansen i en rörig Gulddivison, på Slutspelet dubblerade vi med Global Badman men denne hade knappast sin dag och galopperade bort sig tidigt. Robert Bergh hade en fin dag där han stod för en rak DD efter fina prestationer av L.L Royal och Laredo Boko.

Toppen:

+++ Vi ger högsta omdömet till L.L Royal som fortsätter sin resa genom V75-klasserna och var toppfin från ledningen och intrycket när Stefan Persson lät honom gå ifrån över upploppet är sådant man gillar att se. Visst blev han hjälpt av att få komma till spets och att värsta motbudet försvann men hästen är verkligen i toppskick vilket han visade från det att han satte sina hovar på banan i värmningen.

++ Wolt stod för en mycket rejäl prestation i nordisloppet där han plockade de dryga tilläggen och via en rejäl repa ute i spåren visade att styrkan är hans bästa märke. Mats Djuse var påtagligt uppåt inför tävlingarna och visst hade han på fötterna där, urstark prestation.

Efter att Mats Djuse prickat starten perfekt med Castor the Star handlade det sedan mest om 2640 meter defilering av Maharajah-sonen som inte såg ut att behöva förta sig när han gick undan till en säker seger Hästen står fortsatt kvar i klassen och kommer säkert gå en fin senhöst till mötes. Den är onekligen JW-säsong nu när "takrakan" betalar sig fullt ut då konkurrenterna börjar slita med träningsunderlaget.

Botten:

Vi var inne på det i ingressen men Global Badman hade inte sin bästa dag denna eftermiddag. Efter att ha sett utmärkt fin ut en längre tid var det lite "2021-vibbar" över honom och efter att tvärat sig igenom första sväng felade han ut på första långsidan. Nya tag!

I övrigt:

  • Hefner Am vässades med nytt huvudlag och väcktes upp rejält i värmningen men väl i loppet var det stinglöst och han deltog knappt innan han försvann ur fältet under ett avancemang.
  • Petri Salmela uppanmälde Leave Your Sox On till guld vilket har varit ett ämne för diskussion under veckan. Dock föll det väl ut med ett andrapris och fina 75.000:- in på kontot.
  • Brageson vek ned sig från spets och nog är det så att kort distans är valackens bästa?
  • Mons Tornado nöp på nytt en pallplacering på Rikstoton och Henrik Svensson gör ett fint jobb med denna. Lämnade i och med detta Klass 2 men ska ses med chans även i Klass 1.
  • Fläsk Ken var speldraget för oss i V75-7 och känslan blev inte mindre stark efter värmningen då hästen såg förträfflig ut. Emilia Leo körde snyggt med honom och efter invändig resa knep han tredjeplatsen bakom en övertygande Laredo Boko och skrällen Elszatin som också värmde fint och utmanade hela vägen in i mål.

/Alexander Holmström