Eftersnack V75 Skellefteå 6 oktober

Publicerat: 07 Oct, 10:03

Det blev favoritbetonat på V75 från Skellefteå på lördagen. 904 kronor blev utdelningen på sju rätt och det blev åter jackpot på femmorna.

Very Kronos skötte sig i inledningen och då visade han sin skyhöga kapacitet. Han togs lugnt första biten men var ändå med bra och placerades tidigt utvändigt ledande Cab Hornline. Efter 13,7 första varvet satte Erik stenhård press på ledaren på sista långsidan och redan in i svängen var denne slagen. Sedan var det inga större problem för Very Kronos att lunka undan och han övertygade. Bakom gick duon Höwings Star och Vic de Luxe riktigt bra som tvåa och fyra.

Fin värmning
Dagens så långt bästa V75-värmning, Corroded infriade med råge de förväntningarna. Han tvingades gå utvändigt utan rygg i ganska högt tempo men redan då Per Lennartsson smög ner i rygg ledaren i sista sväng syntes det vem som skulle vinna. Över upploppet klev Corroded förbi utan att huvan rycktes. Denver Brodde smögs med snyggt och blev tvåa medan Antonio America i våra ögon höll positivt efter att han blivit het i ledningen. Däremot såg Global Undecided bedrövlig ut även om han tog sig runt och den är inte enkel.

Lome Brage vann helt odramatiskt i V75-3. Som väntat dök han till spets och sedan ägnade sig konkurrenterna mest åt galopp. Lome Brage är otroligt effektiv och fartfylld, han är skön att skåda. Ingbest blev tvåa på väldigt stort avstånd.

Åter till spets
Roheryn öppnade åter bra i voltstart och kom iväg bäst av tilläggshästarna. Ulf Ohlsson körde till på första långsidan och Roheryn fick ta över ledningen. Per Lennartsson ville göra match av det och gick fram utvändigt ledaren varvet kvar med Fame Boko. Han satte även press på ledaren men Fame Boko var slagen 250 kvar och Roheryn gled snyggt undan.

Ulf Ohlsson vann även V75-5, nu med Major Vici som höll spets ganska säkert sedan Pinewood Man galopperat. Väl i ledning var det ganska odramatiskt även om Prinsen One höll bra från utvändigt ledaren som trea. M.T.Machiavelli gick bra om tvåa sedan han kryssat sig fram sista halvvarvet från fjärde in medan betrodda New Joker hade visserligen en kort galopp i början men var ändå tämligen geistlöst.

Märkligt lopp
V75-6 blev ett märkligt lopp där Sir Henry P.Hill, som vi trodde stenhårt på, galopperade kort efter 200 meter men ändå satt i spets efter 500. Rikard N Skoglund drog upp farten 1400 kvar och lämnade konkurrenterna men Sir Henry P.Hill var trött 500 kvar och en mumsbit för guldduon On Track Piraten och Digital Ink över upploppet. Det såg otroligt mörkt ut för dessa båda varvet kvar då de satt i kön med 60 meter fram till ledaren. Men på några få steg på sista långsidan rundade de fältet med Digital Ink först och Piraten i rygg. Erik Adielsson kunde vänta med att sätta in stöten till 200 kvar och On Track Piragen vann med norsken oryckt efter 12,0 sista varvet och därmed passerade han Callit som segerrikaste varmblodet på V75. Digital Ink var bra, Antonio Trot har inte samma form som i somras och det var en svårbedömd insats av Sir Henry P.Hill. Övriga var mycket stort slagna. Favoriten Mr Golden Quick kördes passivt i sjunde in och var knappast tom i mål.

Dagens prestation kom så i V75-7 där Milliondollarrhyme helt enkelt bara var bäst, rundade fältet på sista långsidan från tredje ut och Fredrik B Larssons stjärna var helt överlägsen efter 10,0 sista varvet. Det tände till i inledningen då Doctor Doxey Zenz blev av med ledningen och Mathias Andersson blev väldigt ivrig att komma ut och störde två konkurrenter. Sedan kom Doctor Doxey Zenz till spets, fick dämpa men var chanslös mot vinnaren. Ändå var han godkänd i comebacken som trea.

Även om vi satte sjuan på det reducerade systemet blev det tungt för vår del på V75. Det vi kan ta med oss var rejäla plusvärmningar på både Corroded och Milliondollarrhyme. Den sistnämnde utnyttjade vi på Slutspelet-DD där vi hade 300 på rätt komb med nettot 7.288 kr på det förslaget.

Toppen
+++ Milliondollarrhyme är tveklöst tillbaka i samma slag som i vintras. Han gick 10,0 sista varvet med krafter kvar.

+ Very Kronos såg inte speciellt pressad ut då han vann lätt trots en tung resa utvändigt ledaren. En mycket spännande häst rent kapacitetsmässigt.

+ Corroded såg väldigt bra ut och vann med gott om krafter kvar från utvändigt ledaren.


Floppen
Rejäl klassblandning och många chanslösa hästar är det bestående intrycket. Global Undecided fick visserligen pengar men såg väldigt tråkig ut för dagen. Mr Golden Quick gjorde ingenting den här dagen och var alltid aktuell som betrodd.

Lira nästa gång
Vic de Luxe vinner i vanlig konkurrens i nästa start och kan nog även vinna i silver i höst/vinter. Cemonroc de Coeur fick aldrig chansen och såg bra ut.
P-A Johansson