Eftersnack V75 Umåker 15/5 och lite Copenhagen Cup dag från Charlottenlund.

Publicerat: 16 May, 20:24

Klass I inledde på Umåker och vi fick se något vi sett ett antal gånger tidigare, nämligen Erik Adielsson till spets från springspår. Den här gången rattade han Digital Dominance åt Jörgen Westholm som han sedan ledde runt om med utan någon större dramatik. Deal Done Zet avslutade bra som tvåa. 

Spel mot ett mål i andra som var Diamantstoet. Arquana As var en spik för oss och tillsammans med Örjan Kihlström löste hon den uppgiften väldigt enkelt. Örjan letade sig ut från sitt innerspår på tillägg tämligen omgående, övertog spets varvet kvar och vann lätt före jätteskrällen Ava och Pappajonnys Ilse.

Guldbjörken i V75-3 och vi fick se en favoritseger genom Missle Hill som spårade runt om. MIka Forss var väldigt offensiv med Short In Cash men föll på eget grepp och det var istället Antonio Trot som spurtade bra till andrapriset för Erik Adielsson. Goop hittade rygg ledaren med Diamanten och hakade på till tredjepriset.

Full körning i Klass II loppet bäddade för Westholms andra tränarseger på V75 den här veckan, den här gången genom Cuenca och Mika Forss. Hanna Olofsson ännu en andraplats med ännu en skräll genom Kaelan F.Boko.

Silverdivisionen i femte och här fick vi se en riktigt vass avslutning av Even’s Cool Boy som hade en bit fram varvet kvar och såg inte ut som vinnaren då men när Dunder kastade loss bet det ordentligt och Even tuggade ner ledande Alcide Roc och Björn Goop.

Berth Johanssons Memorial i sjätte och herregud vilket lopp vi fick se. Vilken duell mellan ledande Don Fanucci Zet, Hail Mary där Bergh tagit dödens och Brother Bill där “Djusepojken” fick luckan till slut från andra ut. Brother Bill hoppade över mål och det var väl segern som rök? Nu höll Don Fanucci undan med en liten nos före Hail Mary och dom avslutade 07,7 sista halvvarvet. Även den här veckan lite efterspel kring drivningar då Bergh fick böter och avstängning och som det lät på honom så stänger det dörren till Elitlopp för Hail Mary då Bergh nu är avstängd över den stora helgen. 

Fullt drön på grejerna i avslutningen som var bronsdivisionen över korta häcken. Surf’n Turf i spets och Swagger utvändigt och man kan inte låta bli att tycka synd om Sandra Eriksson som med sin Swagger säkerligen galopperade bort segern cirka hundra meter från mål. Nu gick istället segern till jätteskrällen Rally Funny och Ove A Lindqvist åt tränare Gunnar Bertilsson. 

Vi går över till söndagen på Charlottenlund och nämner lite toppar. Bengurion Jet vann fyraåringseliten på 11,4 över full väg. Digne et Droit såg frän ut i biken och vann Charlottenlund open före Cokstile på 10,0. I huvudloppet nådde Cyber Lane som väntat till spets men fick inte riktigt vara ifred nån gång och gjorde det riktigt bra när han kom hem på 10,9 över full väg.