Eftersnack-V75 Färjestad 21/9

Publicerat: 22 Sep, 10:04

I V75-1 spetsade favoriten Marcello Wibb runt om. Efter en snabb öppning kunde "Jonte" dämpa tempot och hästen gick undan säkert. Visst, norsken var oryckt, men det slår inga gnistor om honom och jag kommer inte att ”springa till luckan” för att spela honom i finalen som det känns just nu. Global Tailwind höll starkt i dödens och Lord Flax gick starkt från kön efter ett passivt upplägg.

V75-2 såg ut att bli ett odramatiskt lopp (som det ofta blir när det är tre varv med bil, det är min känsla i varje fall) där hårt betrodda Victory Road släpptes tidigt till ledningen och värsta hotet My New Chapter var för laddad och galopperade bort sig direkt. Stenströmers häst blev dock väl vass och försvarade sig med galopp 700 kvar när det började ta emot och Jepson ryckte tussarna. Därmed blev det ”sesam öppna dig” för Ibra Boko från ledarryggen och han stack undan till en enkel seger. Sjunde segern i tolfte starten för snygga Ibra Boko som tränare Kim Pedersen hade ställt i ordning till den här starten.

I V75-3 trodde vi mycket på Aron Palema och när han kom före värsta konkurrenterna Martin de Bos och Partizan Face från start var vår man på plats på väg mot utbetalningsluckan, men tji fick vi, Jorma Kontio valde överraskande att köra Pablo Andover i ledningen och då det var det kallt för Aron, som dessutom inte hade sin bästa dag. Pablo kastade inte oväntat in handduken i god tid och när Adrian kastade loss Partizan Face på sista långsidan såg det klart ut, men han blev infångad den sista biten av skrällen Smevikens Cruiser (tur att vi inte kan spela live, det hade blivit dyrt). En rejäl slutrunda av vinnaren, men det blev också bra åt honom när Björn kunde gjuta mod i honom i ryggen på Adrians häst runt sista sväng och det gick inte i överljudsfart över upploppet. Partizan Face borde ha hållit undan för att få fullt godkänt, men han gick med skor (nu segerlös i de sju senaste starterna med den balansen) och Adrian braskade för att banan var väl lös för hästen så han var något ursäktad trots allt. Petri Puro var uppåt i inför-snacket och utrustade Martin de Bos med ett helstängt huvudlag för första gången, men Kim blev kvar i andraspår när tåget gick varvet kvar. Går han före Björn Goop vinner Martin de Bos loppet och det var många spelare som slet sitt hår. En usel styrning vilket även Kim erkände i intervjun efter loppet.

Odd Herakles infriade sitt favoritskap då han vann V75-4 från ledningen på 20,3 före en tapper Roli Eld. På sista långsidan såg utvändiga Adrian ut att ha ett ton i linorna och då kändes det ovisst, men Odd Herakles svarade ärligt och vann säkert. Han är hård Odd som inte hade tagit skada av de långa resorna till Finland. En mil ner till övriga, men det spelade mindre roll, det här var en duell i publikens smak!

Dexter Brick var bara bäst i V75-5 där fyra av hästarna galopperade bort sig. Via 1.10 sista 700 i tredjespår vann han säkert före en piggt avslutande Gianluca B.R.. Favoriten Exit Angot blev för pigg och galopperade kort efter start, detta trots att man hade tagit bort det helstängda huvudlaget. Voltlopp och vanlig vagn nästa gång?

Skräll i V75-6 där Bossy Alley, som har hittat en växel till på barfotabalans, tog tredje raka segern och hade marginalerna med sig. Ville laddade från start vilket skapade en lucka i rygg på ledande Global Winner. Han backade sig sedan loss i sista sväng, kom ut när Global Skipper inte kunde täppa till i tredjespår och hästen avgjorde säkert före Waikiki Silvio. Favoriterna svek, Bo C. gjorde bort sig med galopp och Vincent As, som såg farlig ut när han tog sats från kön varvet kvar, slutade att springa på sista långsidan. Han är inte helt enkel Vincent, för att uttrycka sig snällt.

Storskräll i V75-7 där Ragazzo da Sopra snabbstartade till ledningen, släppte till Heart Of Steel och avgjorde på upploppet. Med skor i Gulddebuten var han en mycket svårfunnen vinnare. Perfect Spirit var chanslös att hålla ut honom från start och vi fick ytterligare ett bevis på hur gynnsamt spår mitt på vingen är kontra spår ett på Färjestad. Örjans häst blev alldeles för vass utvändigt om ledaren och vi får fortsätta att behandla honom med försiktighet. Vår vinnare Racing Mange avslutade 1.10 sista varvet, men kom aldrig in i matchen. Usain Henna gjorde ett bra lopp som knappt slagen efter attack på sista långsidan.

Toppen:

Duellen i nordisloppet (V75-4) var häftig. Plusbetyg till hästarna, men även till kuskarna, Adrian för att han gav det chansen och ville tävla, Tom Erik för att han höll sig kylig och aldrig tog det norska huvudlaget utan lät Odd Herakles svara på häst.

Floppen:

Giordano Soa (V75-2) var det bra snack om med första bike. Björn körde också som att hästen var bra då han synade dödens, men hästen var tidigt slagen och en besvikelse.

Spela nästa gång:

Martin de Bos (V75-3) kanske inte ska in under den här kategorin då han lär bli ”skrikhäst” i nästa start, men avslutningen sista 200 går inte att blunda för, den var vass.

Eicas (V75-6) pressades inte i botten i stayerloppet. Blir det helstängt, bike och barfota även nästa gång kan det vara läge att prova några kronor.

En alldeles för svår omgång för vår del och inga spelframgångar att skryta om, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Närmast V4 Vaggeryd och V5 Hagmyren idag söndag. Jag har jobbat med Myren-loppen och är sugen på 4 Classics Never Die i V5-3. Han satt fast på V75 1/5 och gjorde sedan det bra i skymundan i ett "Maggan-lopp" som vanns av Power före Bythebook. Galopperade med sparat 28/6 och avslutade sedan bra i loppet efter som trea där Margaretasjöhammar vann. Näst senast avslutade han vasst i skymundan via 09,8/500 där Belker vann. Tyvärr var han sämre senast efter ett offensivt upplägg, men från det här läget får han smyga med vilket passar bättre och hittar "Lalle" rätt vägar bör han blåsa ner allt. 11% av insatserna nu på söndag förmiddag är taget.

/ Andreas Henriksson