Vass info från de franska intervjuerna 🇫🇷

Publicerat: 24 May, 11:59

Bara ett par dagar kvar nu... Lopparkivet går varmt på redaktionen, liksom telefonen, för det är många tränare och kuskar som vi kollar senaste nytt med för att få kött på benen inför årets roligaste spelhelg. Vi gör som alltid tips till ALLA lopp, även ramloppen, hela helgen och vi är givetvis på plats och kollar värmningar till vår sista minuten-produkt Slutspelet. Vill du ta del av våra tips till ALLA lopp med ranking, spets- och loppanalyser osv, rekommenderar vi dig vårt Elitloppspaket De Luxe. Där ingår rubbet, även Slutspelet, och det paketet kan du förtidsköpa med hela 50% rabatt. Klicka här för att läsa mer och klicka hem ditt paket redan idag.

Telefonen går varm var det ja... Vi har gjort intervjuer på de franska hästarna (intervjuer som du givetvis får ta del av om du köper våra produkter) och fått in bra snack från Richard Westerink, Romain Derieux, Alexandre Abrivard, Philippe Allaire, Charles-Antoine Mary, Loris Garcia, Alexis Garandeau samt Sébastien Guarato. Följande citat är bara några godbitar som vi har fått in på radarn:

”Jag tror att han är starkare än 2022. Definitivt starkare.”

”Hans förberedelser har gått som en dröm och jag kommer att presentera min häst på topp.”

”Han är mer en häst för platta banor och kort distans. Så han kommer att vara som bäst på Solvalla.”

”Det tog inte lång tid för mig att tacka ja för jag älskar den här hästen.”

”Jag tar en häst som är redo att vinna och jag har gjort allt jag kan för att se till att han ska prestera på topp. Så han kommer inte ha några ursäkter.”

”I träningen flyger han.”

”Jag åkte till Sverige för två veckor sedan för att få koll och observera några av mina motståndare.”

Vi bjuder på en av våra franska intervjuer och det är i Montéeliten, lopp 3 på söndag. Anders Malmrot gästade vår podcast förra veckan och Anders berättade då att han tror på världsrekord i årets Montéeliten och kanske är det 3 Dimo d'Occagnes som ska sätta det rekordet. Det låter bra från ryttaren:

- Han har jag haft möjlighet att se springa flera gånger. Jag åkte till Sverige för två veckor sedan för att få koll och observera några av mina motståndare och har även fått information om de lokala reglerna. DIMO D'OCCAGNES är snabb ut och jag ska försöka starta starkt för att ta ledningen snabbt. Han är en häst som gillar att dominera och tävla i ledningen. Hans tränare kommer att göra justeringar (blinkers men inte helt stängda så att han kan se sina motståndare) så att han är perfekt i svängarna och inte förlorar tid i dessa viktiga delar av loppet. Han kommer att gå barfota. Jag räknar med att sluta på pallen och att hästen travar mellan 1.10 och 1.10,5, säger Alexis Garandeau.

Nu pluggar vi vidare i lopparkiven inför årets roligaste spelhelg. Det är bara att spänna fast sig och åka med! Läs mer om Travtjänstens Elitloppspaket här.