Eftersnack-V75 Åby 11/8

Publicerat: 11 Aug, 23:32

Wow! Vilket upplopp vi fick se mellan Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris. "Proppen" smög med i rygg, exploderade över upploppet och vann på uppförstorat målfoto mot Readly som stred tappert i ledningen. Två topphästar som gav allt för att vinna och jag fick gåshud över upploppet, det har inte hänt sedan Double Exposure vann under Elitloppshelgen - häftigt och vilken drömstart på det nya ÅSP-konceptet för Åby!

Alcoy genrepade inför Derbykvalen med låga rapporter i ryggen. Han visade dock ingen ringrost utan avgjorde snyggt via en avslutande 11-runda. Det är inte första gången hästar som tävlat i "grodätarland" skördar när de är åter på svensk mark, men för oss var det en svårfunnen vinnare. Fint att hans tidigare skötare åter fått honom som passhäst, det hördes på henne att hon har saknat Alcoy sedan han såldes och lämnade stallet förra hösten. Vi spikade Perfect Spirit men där valde Örjan ett passivt upplägg sedan Erik påpassligt tagit sig förbi honom från start och kört till ledningen med Giveitgasandgo. Spetshästen blev lite vass och kastade in handduken i sista sväng, Lucifer Lane kunde ingenting från rygg ledaren (det kändes som att open stretch-spåren var som att springa in i en vägg den här lördagen!) och Perfect Spirit fick luckan för sent, men såg riktigt bra ut, han travade bättre än i SprinterMästaren och var okörd i mål. 

Dagens Värmningsvinnare:

V75-1: 4 DOCTOR DOXEY ZENZ (11%)

"Såg lika bra ut som Propulsion när jag såg den värma för första gången på Färjestad", tyckte vår värmningsman. Sjönk ner i banan och bara ökade och ökade när Mathias begärde lite, bara 19/400 men full fart genom mål, trippla plus och bara måste vi betala för efter värmningen!

Vi fick en bra start på Slutspelet-V75 där vi plussade kraftigt för Doctor Doxey Zenz (11%). Mathias Andersson körde med insidan av huvudet och hästen tackade för det genom att spurta förbi en tapper Vischio Holz. 

10 ADIAGO TROT (1%) var bra vid spetsvinst i förösket med barfotabalans. Han är missgynnad av läget men har en bra startrygg och trots hård konkurrens så är han på tok för lite streckad. 

Ja, så skrev vi i analysen om Adiago Trot och det var en skön 1%-are som vi hade på den övre halvan av ranken. Första Lennartsson gillas och Per gav hästen ett perfekt lopp. B.B.S.Jhonny avslutade bra som målfotoslagen efter en smygresa, men i övrigt var det en ganska tunn soppa för att vara en V75-final. 

Ryssebo La Reine var bara bäst i stoloppet när hon rundade allt från jumboposition. Barfota fram slog väl ut och hennes styrka talade segerspråk på den kladdiga banan. Globalsatisfaction var också stark och rejäl vid seger i Silverfinalen då han fick lägga en speed för att nå dödens. Vass avslutning av Nobel Amok som tvåa, han vinner väl om han inte bryter ner på upploppet då Robert behöver korrigera honom? Victory Kåsgård körde Flemming till ledningen med och sedan bara studsade hästen undan över upploppet. Övertygande intryck, speciellt med tanke på hur spetshästarna inom V75 hade presterat tidigare under dagen...

Toppen:

Upploppet i Åby Stora Pris där Propulsion plockar ner Readly Express i en virvlande avslutning. Vilka hästar!

Botten:

Cobourg Hanover, Mellby Fantom, Giveitgasandgo, Vera Spiro och Don't Mind Me gav sig samtliga för enkelt från ledningen. 

Spela nästa gång:

Yankee Boy såg bra ut som fastlåst. Cheerful Rivner kördes snällt och hade sparat i mål - jag gillar henne! 

/ Andreas Henriksson

Foto: Malin Albinsson. TR Bild