Eftersnack V75 Halmstad 8/7

Publicerat: 08 Jul, 23:29

Sprintermästarkvällen på Halmstad blev som alltid rolig men detta år hände saker utöver det vanliga.

Försöken blev som vanligt inte så händelserika och samtliga favoriter vann sina lopp från ledningen mycket enkelt med krafter sparade. Vårt drag 2 Vegan Face i V75-2 värmde strålande och feelingen var bra hela kvällen. Men det blev som många gånger på slutet galopp direkt bilen släppte fältet, tråkigt att vi inte fick se vad han gick för. Vår kille på plats hade 1.09,5 mellan 1300-300 kvar och då körde inte Adrian något, han såg fin ut i skymundan.

V75-4 blev ett av dom mest händelserika långloppen under hela detta år. Det blev körning från start mellan Ken Ecce tillsammans med 1 M.T.Oscar mot Bergh tillsammans med 2 Reddington men Ken Ecce drog det längsta strået och tog hand om ledningen. Men han fick bara sitta stila i 600 meter innan Magnus Djuse kom med 12 Zarenne Fas och det blev körning ingen man man lyckades inte att svara. När Djuse väl kom till ledningen kändes loppet över och det var riktigt bra rapporter på honom inför loppet samt att värmningen var bra för att vara honom. Men då ville Bergh annat och ställde en rejäl fråga med 2 Reddington. Cirka 1.08,5 i 300 meter mellan 1900 till 1600 kvar, en speed som vi trodde skulle göra så att Djuse torskade loppet. 11 Wild Love fick då dödens men vi hade rätt angående formtappen samt att skorna var ett minus, vila att vänta? Ken Ecce bakom 1 M.T.Oscar fick tredje invändigt och hitta ut 600 kvar och var sedan först i mål efter att ha plockat ner Zarenne Fas i en tuff slutstrid. Men det var tight när Ecce hittade ut och man klippte bena på Thomas Uhrberg tillsammans med 10 Townshend Broline och man blev diskad för den incidenten, vilket jag tycker var helt rätt. 12 Zarenne Fas vann före 2 Reddington som var positiv som tvåa, spännande framtids tillmötes och det var ett mycket roligt lopp från sidan.

Men om detta var händelserikt vad ska man då säga om V75-5? Flera hästar gjorde bort sig med galopp och när Håkan E Johansson körde galopp 700 kvar med 8 Rocky Bear tog man upp rakt bak istället för att flyta ut hästen och man krokade ihop med Dante Kolgjini och 10 Dominic Wibb. Både kuskarna åkte i backen och det blev två lösa hästar. 99/100 fall blåser man av loppet för att det inte ska ske en olycka men här gjorde man inte det. Ena hästen galopperade ikapp fältet där framme och det kändes som det var nära en olycka. Många trodde nog man skulle blåsa av och även några av kuskarna var feelingen. Nu giltighetsförklarade man loppet som vanns av Andreas Lövdal och 4 Apocalypto, bra insats men den kom i skymundan här. Jag tycker man ska blåst av loppet och samma feeling verkar flera av övriga inomen branchen ha. Feelingen var att ingen visste var som gällde efter loppet, blev lite pannkaka av det hela. Båda kuskarna och hästarna klarade sig iallafall bra!

StoSprintern gick till favoriten 4 Fifty Cent Piece som behöll sin tron som kullens drottning. Mycket läckert intryck när hon käkade upp övriga och vann enkelt med tussarna oryckta. Mycket spännande häst för framtiden och Bergh hyller henne något kopiöst. Bättre än Roms Pays Off säger Bergh! 

Finalen av Sprintermästaren blev också minnesvärd då 2 Önas Prince trots en resa utvändigt om ledaren bara visade sig bäst och vann på 1.09,8/1609 meter, tredje snabbaste segertiden i historien och detta från dödens. Vi blev oerhört imponerade och hade något sagt för ett år sedan att han skulle vinna Sprintermästare från dödens på detta vis hade man skrattat. Bara imponeras av Nordströms tränarjobb och allt annat som hänt runt om kring honom lämnar jag osagt. 3 Roms Pays Off såg ut som vinnaren 300 kvar men gick inte förbi och kanske är alla andraplatser inte en tillfällighet. 5 Mister Hercules galopperade i sista sväng med krafter sparade och det såg ut som att han tog i en vit pinne, vilket skrämde honom. 1 Hell Bent for Am orkade inte två heat och blev trött över upploppet. 4 Epimethues galopperade i sista sväng och det var nog inte helt slutsålt ut. Ryckhuvan fortsatt oryckt, passas framöver!

Topparna:

Önas Prince

Zarenne Fas

Fifty Cent Piece

Spela nästa gång:

Vegan Face

Reddington

Barbaresco V.W.

Look Håleryd

Flopparna:

Wild Love