Eftersnack V75 Mantorp 2/6

Publicerat: 03 Jun, 09:33

Örjan Kihlström överlägsen, solen visade upp sig från sin bästa sida och vi var nära stora pengar som kan man summera denna trevliga tävlingsdag på Mantorp.

 

Örjan Kihlström vann tre V75-lopp och även dagens huvudlöpning Ina Scots Ära med Tarzans Zack´s Zoomer. Örjan var resolut och även om Christoffer Eriksson visade att han ville köra i spets med Calle Crown gav sig inte Örjan. Det kostade 09,8 första halvvarvet och 12,5 på varvet för att få komma till spets. Trots den hårda öppningen var det dessa hästar som stred om segern, Calle Crown spurtade rappt men med ett huvuds marginal vann Zack´s Zoomer via 1.12,1 sista varvet.

Roger Walmann hade två hästar till start på V75 denna lördag och vann med bägge, norrmannen har bra snurr på sitt stall för dagen. Man testade första bike bakom Dom Perignon som stod bra inne i loppet och var värd en seger. Det blev som väntat tuff körning i detta sprinterlopp vilket gynnade fyraåringen, Örjan lät hästen spela ut sin speed i fjärdespår sista 450 meterna och retfullt enkelt vann han via 1.13 sista varvet. Vi spikade hästen på Slutspelet och hade honom även som utgång på Rank och Spel så detta var en bra vinnare för oss.

Även Rogers andre vinnare fine Urban Kronos profiterade på det höga tempot i täten. Kihlström hittade som vanligt andra par utvändigt och Urban Kronos fick det kört i halsen och vann lätt före Mack Dragan. Surt för oss i V75-avslutningen att vi inte fick Bålsta Palema till spets. Vi satt kvar med honom som spik på två system. Han var snabbast från start med kupor och bike, tyvärr valde Veijo Heiskanen att ladda med dåligt travade Puccy Italia, därför kunde Demolition Man hålla upp spets. Små marginaler, Bålsta var grym som trea från dödens om han fått spets kan väl alla räkna ut utgången av loppet…

 

 

 

Örjan fick ge sig!

Det kunde ha blivit mer Kihlström i Guld där han valde att köra i spets med On Track Piraten. Duon fick Anna Mix manglandes utvändigt, Kim Eriksson valde ett stenhårt tempo och enbart köra på styrka med henne. 1.12,5 första 2 000 meterna hissades upp och då trodde undertecknad att Order To Fly skulle vinna från andra par utvändigt. Men istället visade sig Milligan´s School ha bäst spurtkrut, hästen kördes invändigt och fick fritt knappa halvvarvet från mål, via 10,4 sista halvvarvet spurtade han rappt och i god tid innan mållinjen slog han klorna i en moralisk Piraten. Ulf Eriksson bjöd till och med på segergest, vi hade hästen rankad trea och sträcker på oss lite extra för det!

När Örjan fick öppna 17,4 i täten i V75-inledningen med Mrs Lindy trodde nog många på ”gubben i lådan”.  Kevin Oscarsson som kört startbrasa med Wild Love sände vaket fram hästen till dödens och landade där knappa varvet från mål. Det draget skulle visa sig bli loppavgörande, hästen var starkare än Mrs Lindy och barfota för första gången gav häftig effekt. Tränaren Bengt Simberg gjorde debut på den stora scenen V75, det slutade med seger direkt, överlägset!

 

 

Äntligen utdelning!

Baron Gift har sett lysande ut en längre tid och spurtade enormt bra på Valla förra lördagen. Rickard Svanstedt fick inledningsvis dödens med femåringen utvändigt om Broadway Appolo, men blev frälst från den positionen då Lövgren kom med Racing Mange. Rickard valde att sitta kvar då attackerna kom på långsidan, ett klokt val skulle det visa sig. Duon fick fritt in på upploppet och avgjorde lätt och fick sin efterlängtade och välförtjänta seger, snygg tipsetta av oss! Hur bra var då inte Racing Mange när han travade 10,2 sista varvet i dödens, den prestationen var svettig i värmen…

Vi har sparat det bästa till sist, Breidabliks Cognac! Lugauers stall går som tåget, han vann innan V75 med obesegrade Hitman River från ledningen. Breidabliks Cognac stressade upp sig under Elitloppshelgen och galopperade, men vilken revansch han tog denna lördag… Connie satt i andra par utvändigt, men sände kaxigt fram utvändigt om Ludde med Racing Ribb. Hästen såg klar ut hela loppet och intrycket på hästen över upploppet var enormt läckert. Han joggade 1.12,9 sista varvet och hade väldigt mycket sparat, den här har lätta pengar att tjäna framöver som han såg ut. Härlig individ som vi blev förälskade i…

 

Bra rank, synd på Bålsta Palema. Härlig sport och ett sådant underbart väder, då är det överlägset med travsport på plats. Mycket folk och arrangemanget flöt på klanderfritt.

 

+++ Örjan Kihlström, han körde i alla V75-lopp. Tre segrar, två andraplatser och ett fjärdepris. Dessutom vann han med Vedalia utanför, där var det 100 lax till vinnaren. Örjan har vaknat lagom till sommaren och kör med härlig pondus för dagen, tänker på styrningarna med On Track Piraten och Zack´s Zoomer.

 

++ Breidabliks Cognac sättet han avgjorde på imponerade kolossalt! Vilken sköning detta är…

 

+ Roger Walmann som hade två hästar till start denna eftermiddag, bägge visade han upp i grym författning!

 

Floppen

Stefan Söderkvist som vi normalt håller högt, men han missade med både Bullyoung och Tasteofchocolatier med uppkörningen till start. Bägge tränas av Bergh som säkert hade lätt för att hålla sig för skratt…

 

Lira nästa gång

Racing Mange som var grym från dödens, vilken utveckling hästen haft i år!

 

/ Mårten Eriksson