Eftersnack V75 Färjestad 7/1

Publicerat: 08 Jan, 00:38

V75 sparkade av 2023 på Färjestadstravet denna lördag. Värmlandsbanan har blivit plågat av mycket knepiga väderförhållanden under veckan och därtill under tävlingsdagen varvid mycket fokus hamnade på banan. Som helhet blev det ändå rättvisa förhållanden och banan ska ha plus för att de lyckades presentera de förutsättningar som de gjorde.

Spelmässigt blev det en dyster historia för oss då vi klev av redan i V75-2 då vårt kallblodslås inte höll och att vi i avdelningen efter fick en tuff start då spiken Dear Friend lade bort mängder av mark innan bilen släppte fältet, att hon spurtade väl var en klen tröst.

Toppen
+++  Tussarna gav effekt

Likeaboss var det drag på hela veckan men som Brad de Veluwe-sonen levde upp till förväntningarna. Intrycket då Elias Strandberg ryckte tussarna in på sista halvvarvet var mäktigt och där är ett charmigt ekipage med tränare Per Lindqvist i bakgrunden som visar att han kan ställa i ordning för att hävda sig på V75. Det blir spännande att se matchningen framöver då hästen fortsatt står perfekt inne i Klass 1.

++ 130.000:- rena Traverafyndet!

Demir K.M.E och Hanna Lähdekorpi måste lyftas fram då hästen sedan han kom till Hannas regi nu tagit tre raka segrar och även om Stefan Persson fick hålla hästen skärpt över upploppet var segern säker och det fanns marginal ned till tvåan. Hästen bör nog återfinnas i en startlista till en ordinarie V75-klass inom kort.

+ Klassklättring på gång

Anders Eriksson snodde loppet första 200 metrarna med Everglo Lemon då han avgjorde spetsstriden mot Matadore och sedan fick sänka tempot rejält. Fyraåringen såg sedan stenklar ut hela loppet och beroende på matchning kan vi ha en riktigt fin V75-följetong under detta året då hästen fortsatt är väldigt grön och står under kraftig tillväxt även om dagens uppgift blev mycket lämplig och inte det värsta testet.


I övrigt:

  • Matadore värmde bättre än tidigare och kunde följa med till en fin tredjeplats. Hästen är åtta år men ser ut att vara på väg mot sitt livs form och ska passas där han selas ut nästa gång.
  • Bäcklös Uriel stod för en mycket rejäl insats i Kallblodsdivisionen där han drog fram favoriten Guli Frodo men kunde hålla denna bakom sig på ett bra sätt. Smart matchning med att bryta av med ett montélopp och med lite huvudlagsfix löste han också voltstart utan problem.
  • Shapes fick ett drömlopp i andra utvändigt och kunde kliva fram och avgöra över upploppet trots att han såg småseg ut mest hela loppet. De härdade stona med mångmiljonbelopp fick sträcka vapen och Racing Brodda var mer än lovlig blöt från spets.

Spela nästa gång:

  • Hulk Marke gick som ett lyse över upploppet och bör passas i ett vardagslopp framöver.
  • Dellenit kördes offensivt i loppet efter längre frånvaro och höll bra till ett fjärdepris. Hästen är allra bäst barfota och var dessutom lite rund om magen, passas framåt vårkanten.
  • Kimi di Quattro klättrade bokstavligen i ryggarna över upploppet och satt med rubbet kvar efter att Claes Sjöström kört snällt med honom.
  • Zenato felade bort sig sista biten och gick miste om en fin prischeck, hästen avslutade dock vasst och kan ”flaggas” på atg.se

Vi kommer som vanligt plocka isär omgången och prata igenom den ytterligare i podden på måndag!

 

/Alexander Holmström