Eftersnack dubbla V75-omgångar på Solvalla och Bergsåker

Publicerat: 25 Feb, 17:44

Dubbel till amatörtränare blev ledordet under helgen, på lördagen var det Micael Broberg som hade ställt i ordning rejält och tog hem två lopp i V75-Champions på Solvalla, med Dani Boko och West Wing, båda förtjänstfullt körda av Ulf Ohlsson. Under söndagen var det Kenneth Thelin som inledde V75-omgången på Bergsåker med att ta två raka med Hagentoy och Global Teardrop!

Vi börjar med lördagen: 

Ohlsson Champion 
Redan nämnde Ulf Ohlsson plockade alltså hem den första V75-champions titeln med det här upplägget som var en kuskmatch över sex lopp. Dani Boko skrällde till rejält och betalade ut nästan 60 gånger pengarna på vinnarspelet, perfekt lucka från fjärde invändigt och hann precis fånga in Just Wait And See som gick en tung avslutning ute i spåren. West Wing har hittat nya växlar hos Broberg och visade nu att insatsen senast inte var någon engångsföreteelse, efter en vass avslutning fångade han in den stora favoriten Bryssel precis på linjen.

Stark Firewire inledde
Firewire hade vi känsla för skulle leda runt om men då Björn Goop gick ut med att han skulle svara spets med Windy Ammik kändes det som att vägen till seger skulle bli tuffare för Rigmor Jakobssons häst, men hon brydde sig inte om att det blev dödens större delen av loppet och Kaj Widell så efteråt att han hade 10,6/1000 på sin egen klocka och hon har utvecklats rejält. Geisha Sund fick loppet och borde väl ha bjudit lite bättre strid men fick nöja sig med tredjepriset då Windy Ammik höll bra i täten.

Hård duell i lärlingschampions
Vi trodde mycket på Farouk B.R. i lärlingsloppet och valde att spika honom på slutspelet vilket visade sig vara rätt. Sandra Eriksson körde resolut till ledningen och fick favoriten Hobby De L’iton på utsidan, Oskar J försökte att vinna loppet på styrka genom att hålla högt tempo med sin häst men det fanns inget att göra åt Farouk den här dagen. 

Skräll i kallblodsloppet
Carl Johan Jepson körde bara skrällar på förhand och trodde att det skulle bli svårt att få någon seger i kuskmatchen men han serverade Lille Jim som tränas av Jan Martin Bjerring ett perfekt lopp med ryggar fram till upploppet och via 21,8/500 så avgjorde man enkelt till slut. 

Stoneisle Ocean avslutade efter lite tur
Stoneisle Ocean trodde vi en hel del på och hon vann V75-7 efter att ha tagit dödens inför slutvarvet. Hon gick bra via 13,8/1000 men känslan var att Lady Nadine galopperade bort segern en bit in på upploppet. 

Antonio Trot bäst i långa loppet 
Efter att ha tagit över ledningen 1800 meter från mål blev det enkelt till slut för Antonio Trot som höll undan för Platon Face som är bra när han sköter sig. 

Två stora skrällar gjorde att det blev för svårt för dom flesta och så även för oss, sju rätt den här lördagen betalade ut 2.089.844 kronor till elva vinnare!

Över till söndagen: 

Dubbel till Solängetamatör
Kenneth Thelins hästbuss strejkade påväg till Bergsåker, men fram kom man i alla fall och bra gick det då både Hagentoy och Global Teardrop vann sina V75-lopp. Hagentoy avslutade bra till seger i V75-1 men den moraliska vinnaren i det loppet var utan tvekan Knifetown Winner som efter en startgalopp gick ett rysligt vasst lopp och han har formen på topp. Snabb öppning bäddade för Global Teardrop som avslutade bäst i V75-2. Snyggt jobbat med en dubbel på V75 med så litet material och det är bara att lyfta på hatten för Kenneth Thelin. 

Stora favoriterna förlorade
Alfie var stor favorit i kallblodsloppet men fick sträcka vapen mot Art Kjarvald över upploppet och Ulf Eriksson bjöd på segergest. Milliondollarrhyme var streckad på över 70% och har visat riktigt bra takter, fick förvisso en lite tuff inledning men löpte inte alls upp till vad han kan och var sist av dom felfria i mål, lät på Fredrik B som att han skulle hem och pausa nu och sedan återkomma när det är bättre banor. Nu fick istället Joakim Elfving segerdefilera med Whelk som har riktigt bra form, är under utveckling och ”Jocke” tänker matcha henne mot stochampionatskval.

Nurmos tog en dubbel och bästa värmningen vann avslutningen
Timo Nurmos tog två tränarsegrar när Extra Fudge bara var bäst i V75-6 och Aventador S.F. spurtade bra tillsammans med Örjan Kihlström i V75-4 när man fångade in stallkamraten och storfavoriten S.G.Charpentier. Mon Etoile värmde riktigt bra inför sitt lopp och höll också undan till seger i avslutningen tillsammans med sin tränare Thorsten Tietz. 

Även söndagen bjöd på ett par riktiga skrällar och utdelningen blev 658.136 kronor! 

Lyfter fram två nästagångare från helgen: Just Wait And See har alltid visat kapacitet men höjt sig något snäpp nu hos Håkan K och han vinner snart lopp igen. Micael Melander valde att släppa spets med From The Mine, vilket gjorde att han hamnade i maskin och där fanns det krafter sparade.