Eftersnack V75 Romme 12/4

Publicerat: 13 Apr, 19:15

Don Fanucci Zet inledde omgången och som han imponerade! Örjan styrde framåt 1350 från mål, vi hade 11,8 sista varvet på honom och han vann snudd på okörd (tussarna kvar). Bakom var Big Shot positiv som tvåa (första barfota runt om) och Tinten såg bra ut som fastlåst i rygg på en svag L.L.Royal.

Som så många gånger förr blev 3140 autostart rena sömnpillret. Erik stal loppet med Tengil Face (lite drygt 18 f 1000 med 17 f 2000) som vann pliktskyldigt från ledningen utan att direkt imponera. Det var en bra vinnare för vår del (utgång på Slutspelet) och bakom noterade vi att Very Charming fortsatt visade fin form efter en bra avslutning i spåren.

Kallblodsloppet i V75-3 blev rörigt med massor av galopper (åtta stycken!). Vann gjorde Tangen Haap som serverades rena drömloppet av Björn Karlsson. Han hittade ut i andraspår efter första sväng, fick loppet i rygg på Demex och allt annat än seger hade varit underkänt för en så pass bra häst som Tangen Haap. Just Demex måste vi berömma, han var verkligen loppets moraliska vinnare.

Det kom rejält med nederbörd inför V75-4 (ungdomsloppet) som även innehöll ett gäng omstarter. Favoriten Bear Victory slutade fyra - hon blev väldigt spänd, tappade mycket mark första 500 och hade heller inget stäm med ryggar under slutvarvet. I stället skrällde Jasmin Band (3%) som gick en rejäl baksida och hon följdes av en positiv Anna Baffel (1%) samt Charmante Amok (0%) som spurtade bäst av alla till en tredjeplats.

Bon Ego blåste till spets i V75-5 och vann busenkelt - hon är jäkligt bra i ledningen, speciellt när hon slipper skorna. Vi trodde stenhårt på Click Bait och han var absolut inte dålig som trea från dödens, men han öppnade försämrat och var nog knappast gynnad av den skitiga banan. Adde S.H. kom aldrig till från bakspår, men han avslutade vasst som fyra och visade fortsatt väldigt bra form.

Det blev ny seger till Jorma i DD-1 och det var samma segerrecept här. Pang till spets med Elian Web, Sorbet hade ingen chans att svara och det blev givetvis helt loppavgörande. Baron Gift fick lite sparat i rygg på Sorbet, Milliondollarrhyme höll starkt ut i spåren och jätteskrällen Chief Orlando avslutade vasst i skymundan som sexa.

Coogan fick sista ordet i en svår omgång. Han gynnades visserligen av tokkörningen som Bergh bjöd på med Island Life, men alldeles oavsett så såg han lysade ut och han vann åkandes med norsken oryckt. Redén har verkligen fått ordning på honom i år!

Toppen:

Don Fanucci Zet mötte visserligen inte det blodigaste modståndet, men sättet han vann på var verkligen imponerande. Vi måste även plussa för Bon Ego som såg smällfin ut från spets och Coogan som går från klarhet till klarhet.

Floppen:

L.L.Royal fick tidigt bekymmer med aktionen och gjorde en slät figur.