Eftersnack V75 Bergsåker 5/1.

Publicerat: 06 Jan, 17:23

Inga spelmässiga framgångar för oss den här lördagen. Sju rätt betalade drygt 660.000 kronor och Prix d’Amerique aktuelle Lionel var inte som bäst i sitt genrep även om det skulle ha varit omstart, mer om det nedan. 

Vi tar det från början och det inleddes med seger för Exclamation Mark i Bronsdivisionen. Vi stormvarnade för Perfect Dynamite som värmde dunderbra och det var nog segern som rök på baksidan när Ante ryckte tussarna lite onödigt då hästen var för pigg i det läget och svarade med att pulla sig i galopp. It’s Showtime Zaz fick ett fint lopp och borde väl kanske tagit sig förbi vinnaren för att få plusbetyg. 

Stolopp i andra och här var det troligen en seger till som rök med en galopp in i sista sväng. Det var nämligen Ginny Weasley som var mycket gott gåendes i det läget men slog på en omotiverad galopp. Nu höll istället Isolde undan för Oskar Kylin Blom, stoet tog i och med det karriärens fjärde seger och dubblade sina insprungna pengar. Katinka fick ett perfekt lopp men ville inte gå förbi.

Dagens godbit sportsligt var gulddivisionen som kördes som V75-3. Lionel skulle genrepa inför storloppet i Paris, ta sig förbi Zenit Brick från start och sedan vinna, det trodde vi och många med oss. Nu slängde istället Timo på goggles på Zenit, Örjan tog fel spår i starten vilket störde hästarna utvändigt som fick korrigera, Zenit höll spets och kunde sedan vinna enkelt. Lionel fick dödens men var slagen redan på baksidan och var knappast helt kurant. Comebackande Nimbus C.D. fick ett snällt lopp i rygg på vinnaren och slutade trea. Hoppas han får hålla sig frisk och fräsch så blir det spännande att se vilken nivå han kan komma tillbaka till. 

Persson hittade rätt väg med Bellfaks i kallblodsloppet och kunde ganska enkelt avväpna Björs Viking över upploppet. Dessa båda var klart bättre än övriga. 

Jätteskräll i Klass II försöket efter att Per Linderoth styrt in Henke Larsson tränade Pecorino till seger. Rygg ledaren och perfekt lucka in på upploppet var segerreceptet för den här enprocentaren. Bottnas Explosive fick gå tungt i spåren under slutvarvet och gjorde det klart bra som tvåa. 

Silverdivisionen i V75-6. Favoriten Disco Volante hade inte vunnit lopp på länge inför det här men nu var det en bra uppgift på förhand. Ohlsson höll upp täten från innerspåret och vann sedan ohotat. Erik Sting värmde bra och även han fick goggles på sig för första gången. Hans spurt var sylvass och lär blir hårt påpassad nästa gång. 

Skräll i avslutningen som var Klass I. Vincent Chase har haft en del otur och fick nu full utdelning tillsammans med Örjan Kihlström i vagnen. Crackajack blev het i ledningen och orkade inte stå hem. Yrr avslutade bra från rygg ledaren men fick ge sig i sista steget. Skrällen Power Broline var trea för Rikard N Skoglund som även tränar den. Buzzer Beater strulade det för en del under vägen men såg fin ut över mål mellan hästar.