Eftersnack V75 Gävle 23/5

Publicerat: 24 May, 19:00

Bästa spiken Racing Mange 18% vann och hoppas ni följde med på den. Inga större framgångar på liret i övrigt då 10 Heading Reference blev alldeles för svår!

V75 inledning var snackat på förhand ifall 6 Falcon Am kunde hitta till ledningen och ge den stora favoriten 7 Vikens High Yield en match. Han var klar för finalerna och det lät från stallet att detta lopp inte var det viktigaste i karriären. Men Falcon Am strulade i volten och var chanslös att hålla ut favoriten. Per Lennartsson som fick förtroendet denna gång körde sig till ledningen efter 500 meter och sedan var loppet över. Han såg smällfin ut hela vägen och vann enkelt via 1.10,0 sista 800. Lennartsson var mycket nöjd efter loppet och sa att det fanns krafter sparade. Perfekt uppladdning in för nästa helg och givetvis kommer han bli svårslagen i finalen av Bronsdivisionen. Bakom avslutade 8 Ribaude bra som tvåa och ska passas nästa gång!

Stoloppet var mycket öppet på förhand och vi plockade med samtliga hästar på systemet. Men det blev tillslut favoriten 12 Argbiggan som vann och det var ingen snack om saken. Pang till ledningen från sitt springspår på 20-fållan och sedan var hon aldrig hotad. Bakom avslutade vårt drag i loppet 2 Infinite Knight bra som tvåa. Bakom var det inte mycket man tog med sig och loppet blev väldigt konstigt!

Klass-l blev desto rivigare och den som drog längsta strået var Daniel Wäjersten med 4 Merritt. Han fick en fin resa men det var bara en häst över upploppet och han vann tillslut mycket enkelt. Första barfota i Daniels regi senast gav en bra effekt och detta kryddade man nu med ett halvstängt huvudlag. Han blir bara bättre och bättre för varje start. Jag minns fortfarande loppet han gjorde på Umåker 2018 i oktober och har sedan dess gillat hästen. Han kommer vinna fler lopp på V75-lopp framöver! Snackisen bakom var att Jörgen Westholm spetsade med 6 Whelk och sedan släppte till stallkamraten 5 Feerie Da Fael. Han blev fast med rubbet bakom och från ledningen tror jag han blir svårslagen. 8 Announcement var bra som fyra och är verkligen på väg mot formen. Favoriten 11 Mas Capacity galopperade igen och han är hopplöst osäker.

Kallblodsloppet trodde vi hårt på 4 S.T.C.C Faksen och det var så när att han spårade planenligt från start till mål. Men han fick ge sig i sista stegen mot en bra 10 Gott Klirr som fick göra jobbet sista rundan. Omstarten tror jag kostade 4 S.T.C.C Faksen segern men han var bra och får klart godkänt. Klar favorit var 9 Spang Viktor och Björn Karlsson som i vanlig ordning var optimistisk före tävlingarna. Men allt strulade och han galopperade omotiverad men chanslös på segern. Han blandar och ger i sina prestationer fortsatt. 12 Pyrmo galopperade kort efter start men ställde sig och var med i matchen genom sista sväng. Men när attacken skulle sättas in så kom en galopp till och det var inte helt slutsålt. Han kommer tillbaka! 3 Nordby Elde gick i mål bakom med krafter sparade och första barfota såg ut att passa perfekt, pass upp nästa gång.

Silverdivisionen blev ett rivigt lopp och här kom omgångens skräll i 0,52% 10 Heading Reference. Daniel Wäjersten tog en dubbelseger i biken och tränar gör Håkan Skoglund. Loppet blev rivigt med rejält körning först 600-700 metrarna. Favoriten 6 Valley Brodde kom till ledningen men det kostade och han var slagen redan 600 kvar. Omgångens kommunare 2 Viking Brodde var tillbaka på ovalen och han gjorde ett strålande lopp. Plockade ner favoriten från dödens och såg länge ut att gå mot segern men fick ge sig i sista steget. Han kommer vara bättre nästa gång och han är anmäld till Harper Hanovers Lopp på lördag, vilket känns spännande! Det såg konstigt ut när Mathias Andersson hittade ut i första sväng med 1 Doctor Doxey Zenz men ingen bestraffning utdelad.

Gulddivisionen och Vägen till Elitloppet gick till Joakim Lövgren och vår spik i omgången 4 Racing Mange. Lövgren ryckte ner norsken i starten och det gav en härlig effekt. Han plockade en längd på Rödluvan och satt i ledningen efter första sväng. Bra tempo på tillställningen och han höll undan knappt före 1 Conrads Rödluva samt 2 Billie de Montfort. Han landade på 1.09,7/1609 meter och han kommer inte göra bort sig i Elitloppet. Vi måste även plussa för snacket med Lövgren före tävlingarna. Han gav bra info och sa att han mest troligt skulle plocka ner norsken före loppet, vilket han inte sa i TV-rutan. Detta blev nog loppavgörande och 18% på spiken var grymt! Bakom spurtade 5 Zarenne Fas strålande som femma och jag hade 1.08,5 sista 400 i fjärdespår. Han är på väg mot toppformen!

Avslutningen gick till favoriten 5 Expensive med Örjan Kihlström. Han kunde inte öppna något från start, vilket var väntat. Han kom dock billigt fram i dödens och avgjorde på ett bra vis via 1.11,0 sista 700. Bakom spurtade 12 Ready Doc mycket vasst som tvåa och Jörgen S Eriksson har toppform på stallet. Vårt drag 6 B.G. Pastor Jonte gick bra som trea men det blev dessvärre skor runt om, vilket drog ner våra förhoppningar. Blir det barfota nästa gång så säger vi redan nu pass upp!

Toppen:

V75-1: 7 Vikens High Yield vann enkelt och han dansade undan på 1.10,0 sista 700 åkandes. Kommer vara på topp näst helg! Elitloppet nästa år kanske?

V75-6: 4 Racing Mange var grymt fin och kunde trots den hårda öppningen spåra runt om. Väl värd en plats i Elitloppet!

Kusken: Mats E Djuse tog en dubbelseger och imponerar mer på oss för varje dag som går!

Floppen:

V75-5: 6 Valley Brodde fick en tuff inledning till ledningen men var slagen tidigt och var inte alls på topp. Fick startförbud, vilket var förståligt. Dålig favorit!

Spela nästa gång:

V75-1: 8 Ribaude spurtade mycket vasst som tvåa efter sen lucka och barfota på honom är ett klart plus, formintryck deluxe!

V75-3: 6 Whelk samt 8 Annoncement kommer vinna på V75 inom kort!

V75-4: 3 Nordby Elde gick i mål med sparat och barofta såg ut att passa perfekt. 

V75-6: 5 Zarenne Fas spurtade mycket vasst som femma och avslutade snabbast av alla på hela tävlingsdagen över upploppet. Kommer ta årets första seger inom kort!

 

// Lukas Berggren