Eftersnack V75 Hagmyren 31/7

Publicerat: 01 Aug, 00:35

Det blev en lättfunnen V75-rad på Hagmyren denna lördag och ingen utdelning på femmorna gör att vi har en ny jackpot att fördela på Rättvik nästa vecka.

Born Unicorn ägde Hagmyren från den stund han satte första hoven på banan. Vår värmningsman gick i spinn och då vi redan tidigare hade hästen i A-gruppen kändes det helt rätt att singla honom på Slutspelet. Väl i loppet kördes Redéns adept offensivt och knappa varvet kvar tog han över spets. Väl där var han ensam på plats och gick i mål på finfina 11,1/2140a. I det distanserade fältet plockar vi med oss Final Dream som såg supertankad ut som väl fastlås, passas med öppet spår i lämpligt gäng framöver!

Kallblodsdivisionen näst. Tekno Viking var spelad till stor favorit och när han fick ta över spets två varv kvar kändes loppet avgjort. Barfotadansande Höstbo Elis satte dock färg på tillställningen då han avancerades fram utvändigt 1500 kvar och var tapper i den positionen, i sista sväng hade han slagit klorna i ledaren då hästen tappade travet. Kalmar som travat i rygg ledaren tackade och tog emot och slog av ledaren och lyckades hålla undan för en vilt spurtande Höstbo Elis som återkom efter sin galopp. Resterande fält var distanserade.

Gulddivisionen näst upp. Spetsstriden har gnuggats rejält i veckan och glädjande nog föll den ut precis så som vi landade i. M.T Insider blåste förbi de invändiga och Click Bait var snabb fram att överta. Väl i spets blev det förhållandevis enkelt för ”Clicken”. Diamanten stod för en positiv insats då han fick gå rejält sista halvvarvet, 08,8/600 i tredjespår.

Diamantstoet härnäst. Rapunzel och Erik Adielsson tog planenligt över ledningen. Björn Goop körde offensivt med Alexi Quick och fick snabbt ta över spets från stallkamraten och med det tredje Goop-träningen i dödens (Make More Cider) blev loppet tämligen låst. Vår A-duo Digital Class och Namanga Bo fick de mindre angenäma platserna som sist och näst sist i fältet. Varvet kvar körde Ohlsson framåt med Digital Class, det bet okej men Alexi Quick kändes aldrig riktigt hotad. Digital Class avslutade sista varvet 10,3, Namanga Bo var en besvikelse och vek in årorna tidigt.

Klass 2 där jättefavoriten Erv Zet hade uppvisning. 07,1/500 var kanske en öppning i snabbaste laget men hästen höll väl över alla de 1640 metrarna. Varvet gick på 10,5 och i mål skrevs segertiden till 1.11,8/1640a. Bakom spurtade Upside Face väl ute vid korvkiosken på 11,6/500 i ett annars mycket beskedligt Klass 2-försök.

Klass 1 inledde dubbelspelet. Björn Goop kunde köra sig till spets med Gazza B.R, utvändigt landade en småhet Borboletta som tryckte upp tempot. Knapp favorit var Titan Yoda och Ready Cash-sonen visade med all tydlighet att det var befogat då han 800 kvar styrde på i tredjespår, tuggade på där och avgjorde tillsynes enkelt över upploppet. Stora plus till tränarjobbet Jennifer Persson gjort! Bakom spurtade Iceland Radio mycket väl, formen är i behåll där.

Bronsdivisionen agerade epilog för V75:an. The Bald Eagle spetsade tämligen enkelt och med goda stallrapporter och en kanonvärmning i ryggen kändes loppet avgjort. Mats Djuse som verkar fungera helt perfekt ihop med hästen kunde tämligen enkelt dirigera fältet och gå undan över upploppet, en mycket fin insats och The Bald Eagle får nu kämpa vidare i Silverdivisionen. Bakom plockar vi med oss Xhanthis de Roi som fick ett hopplöst lopp men gick mycket fint ute i spåren, rycktussarna fungerade bra!

Toppen: Intrycket på Born Unicorn hela tävlingsdagen ”plusplus”!

Botten: Vi kanske slår in en öppen dörr men författningen Doctor Doxey Zenz presenterades i…

Spela nästa gång: Finns ett helt gäng men Upside Face står fortsatt kvar i klassen, den missar vi inte.

/Alexander Holmström