Eftersnack Axevalla 31/12

Publicerat: 01 Jan, 21:49

Winterburst är över för den här gången och det var ett minst sagt roligt avslut på året. Rank och spel levererade alla rätt på V75 och ett vinstnetto på över 95 000kr att ha med sig in på det nya året. 

Topparna:

+++ Gaylord Am galopperade under frammarsch 1400m från mål och tappade värdefull mark. Han blev över i tredjespår efter markförlusten och fick tåga på där ute resten av loppet. De flesta med honom som spik hade nog gett upp och insett redan varvet kvar att det inte kommer att gå. Nästintill overkligt lyckades han  ändå plocka ner samtliga över upploppet och han visade återigen vilken skyhög kapacitet han har. Häftig insats och hoppas verkligen han får hålla igång med tävlandet och vara fräsch, för det kan bära långt. 

 

++ Babsans Bankir såg väl inte ut som en vinnare under loppets gång men när Petter plockade huvan av honom in på upploppet under attack i tredjespår var det ingen som hängde med. Häftig spurtseger och han har verkligen bibehållt sin fina form under hösten. Kul med den här typen av vinnare på V75 och att det inte bara är "storstallen" som får beöska vinnarcirkeln. 

 

+ Ferrari Sisu fick visserligen precis det loppet han skulle ha med bra draghjälp under vägen men tackade för sällskapet in på upplpppet och var helt överlägsen övriga. Conrad kunde göra segergest i god tid och snacka om att han hittat stilen. Det var verkligen ingen tillfällighet vid guldsegern senast och fortsättning följer för den nyblivne åttaåringen. 

 

Floppen: 

Kövras Joker spelades till 23 för tian och var klar favorit även på strecken inom V75. Han hittade planenligt tidigt till ledningen och fick bestämma farten första varvet. I lite tveksam stil hade han ingenting att ge när det skulle avgöras in på upploppet. Om det bara var skorna eller någonting annat som störde honom är svårt att säga, men det var en svag insats som klar favorit.