Eftersnack-V75 Östersund 21/1

Publicerat: 21 Jan, 18:15

Toppen:

+++ Borups Victory är en topphäst och han såg ruggig ut vid seger. Daniel Wäjersten tog en trippel på V75 och är en löjligt bra tränare, helt enkelt!

++ Chitchat var ensam på banan och vann med ett bösshåll från dödens sista varvet. Han kommer att vandra snabbt genom klasserna. 

+ Huddlestone fick märklig press första 500, men kunde trots det hålla undan till seger vilket var bra gjort. En liten kämpe, Huddlestone!

Floppen:

Just More Fun trodde vi mycket på, men hon tog inte en meter från kön och var en besvikelse. Kavaleren galopperade upprepat och fick inte travet att stämma. 

Spela nästa gång:

Mysterious Lucifer sköt till bra efter sent fritt. En av få Bergh-hästar som fungerade under dagen och en förbättring mot insatserna på slutet. 

I övrigt:

Xanthis Coktails hårdhet avgjorde i V75-1 där han var starkast via ett snyggt slutvarv. Bra tränarjobb av Forslin och Skoglund gjorde inga misstag i sulkyn. Arras Beluga Wine tvingades Djuse släppa med när Bergh körde till, men han avslutade bra efter sent fritt. Secret Celebration blev rullig i första sväng, Wäjersten släppte ner honom på innerspår för att inte köra galopp och hästen avslutade sedan vasst över upploppet. 

Petter Lundberg valde bort dödens för rygg ledaren med Inge B.Svärlig vilket blev ett vinstdrag då hästen avgjorde efter fritt i sista sväng. Miss Mighty gick vi och flera med oss, emot som favorit efter låga rapporter från Wäjersten och med ett Margareta-lopp i sikte, men hon behövde inte vara på topp för att vinna ett klent stolopp från spets. En fin modell som blir spännande att följa under säsongen. Soldhöjdens Drake fick ett fint lopp och "Sir Toby" förivrade sig inte utan höll hästen på bettet, släppte av på upploppet och då avgjorde han säkert före Pave Sokken som gjorde ett bra lopp, men vinnaren hade högre toppfart. Tekno Jerven körde "Heders-Kenth" galopp med och han är ruskigt svårkörd. 

Tyvärr favoritbetonad omgång på V75 och inga sju rätt för vår del, vilket vi heller inte ska ha när det blir bottenutdelning. Att spela rader som ger 657 kronor på sju rätt och jackpot på femmorna blir man inte rik på. Spelmässigt gläds vi åt 12,75 på komben Borups Victory - L.L.Labero på spets och hålet, det var en bra rek. 

Vi får jackpot till nästa lördag på Halmstad med lönehelg i ryggen - vi hoppas på mindre skiktade lopp då. 

Jag och Lukas snackar mer om omgången i podden som kommer på måndag.

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll!

/ Andreas Henriksson