Eftersnack Solvalla 9/2

Publicerat: 10 Feb, 11:36

Stor succé för vår del när Slutspelet prickade sju rätt, både på matematiska och reducerade systemet. Vi plussade på samtliga spelformer och nettot blev häftiga + 1.185.294 kronor - grattis till er som tog rygg!

Vi spikade Perfect Dynamite (V75-7) på samtliga system (även DD) och det var en riktig styrkedemonstration av So Perfect-sonen som var lördagens enda (!) häst att lyckas vinna från ledningen. Beröm till Ante och Tina Lisell som har gjort ett riktigt snygg jobb med hästen!

Inledningsvis i V75-1 blev det seger för Lightningsky (7%) som visade bra inställning när han via fjärdespår spurtade till säker seger före Hierro Boko (13%) som fått ett bra lopp i draget. Favoriten Zinco Jet (30%) hade problem på den svåra banan (vi rapporterade om det efter värmningarna på Slutspelet) och han galopperade även 500 från mål, för att sedan komma tillbaka bra över upploppet. Vårt ”podd-drag” Exit Angot (11%) var rullig och felade i värmningen, men han fungerade bättre med boots på i loppet och han gjorde en jättebra insats utvändigt ledaren som trea.

Björn Goop visade i V75-2 varför han blev utsedd till årets kusk 2018. Han lyckades visserligen inte försvar ledningen med El Fitzgerald (32%), men han valde dödens i stället för tredje invändigt 1500 från mål, höll sig kall utvändigt om Queen of Sand (28%) och satte in ”rycket” i helt rätt tid. Skön ”injobbning” för vår del då vi spikade El Fitzgerlad (32%) på Slutspelet efter en klart positiv värmning kontra starten gången före. Stallkamraten Hevin Boko (19%) gick bra som tvåa liksom Unrestricted (2%) som spurtade in rappt som trea.

Rörigt och mycket hände i V75-3 där Anders Eriksson höll sig kyligast och blev välförtjänt lärlingschampion när Ritchie Ås (18%) spurtade in till överlägsen seger - extra kul när pappa och son Adielsson levererade direkt. Som sagt, mycket hände, men märkligast var kanske ändå att Hanna Halme valde att svara ledningen med Medallion (1%) i skede två när Klas Olsson räknat kallt med att han återigen skulle få överta spets. Visst, kul när kuskar tävlar, men den styrningen känndes väl ändå väl optimistisk?

1 Arragon (2%) såg frän ut med open eye senast och det är en snygg häst vi gillar. Tuffare emot nu, men spännande till låg procent om man garderar”. Ja, så skrev vi i analysen och efter att både vår spik Järvsöodin (Rank & Spel) och Bellfaks floppat, så var skrällen ett faktum. Arragon var tredjerankad och med facit i hand så blev det en riktig bra vinnare för oss! 

Komiskt i V75-5 där Goop inledningsvis var nöjd med positonen utvändigt om jätteskrällen Lutecia (1%). Han hade såklart chansen att överta ledningen direkt med favoriten Wind of Victory (58%), men Björn hade givetvis också noterat att innerspåret var tungsprunget. Han hade dock inte mycke till val sedan när Johan skickade fram Bear Vicotry (6%), utan då var han mer eller mindre tvungen att överta ledningen. Favoriten svek sedan och blev oplacerade i mål, men huruvida hon bara var dålig, eller om det var banan som satte ner henne låter vi vara osagt. Ny skräll med andra ord och Up North (3%) behöver inte skämmas för segern, det var rejäla sista 800 hon levererade, bra insats! Bakom såg Anna S.H. (10%) jättefin ut som tvåa i mål och noterbart var att hon sprang på innerspåret hela vägen.

Vincent As (18%) vann V75-6 till vår stora glädje (utgång och A-häst på Slutspelet), men oj så knepig prestation.. Han sprang med slaka tömmar i över 2000 meter och varvet från mål trodde vi knappt att han skulle ta sig i mål, men ”Calle” fick bra snurr på honom sista 400 och till slut blev faktiskt seger säker.

Det blev som sagt sedan stor succé när Perfect Dynamite vann avslutningen och med över 1,1 ”mille” inspelat kan vi såklart inte vara annat än nöjda!

Vi skippar "floppen" denna vecka då banan var svår och prestationerna är därmed väldigt svåra att värdera, men givetivs förtjänar Perfect Dynamite lite extra beröm som enda häst att vinna från ledningen och så nämner vi Anna S.H. som "nästagångare", hon såg jättefin ut som tvåa i mål med sparade krafter.