Eftersnack V75 Boden

Publicerat: 17 Jun, 16:18

Storfavoriten Very Kronos skötte sig utan problem upp till bilen och öppnade även snabbt, men precis som i fjol vid två tillfällen (Skellefteå 24/6 och Umåker 1/9) tappade han fokus i första sväng och rullade över i galopp. Positivt är att han börjar se mer harmonisk ut bakom vingen, men det finns bevisligen fortsatt saker att jobba på.. Vann gjorde i stället Mr Golden Quick som inte ville vara sämre än syrran (Miss Golden Quick vann V4-2) via 10,6/800 först i tredjespår. Han såg ruggit stark ut genom sista sväng och segern blev också väldigt enkel.

Fame Boko var bara bäst i V75-2. Lennartsson körde vaket 1200 kvar när tåget gick och Virgill Boko-dottern hade sedan inga problem att plocka ner Mellby Fashion sista biten. Vi trodde mycket på Super Ariel på förhand och än mer efter att hon såg klart bäst ut i värmningen, men trots en tredjeplats var det aldrig något riktigt drag i henne och hon såg aldrig ut som någon vinnare under loppets gång. 

Cargo Door var tillbaka som en vinnare efter en blekare insats gången före på Mantorp. Örjan valde dödens i stället för fjärde invändigt två varv från mål och via 12,3 sista rundan höll han snyggt undan för Milliondollarrhyme som var klar tvåa i mål. Dessa två höjde sig markant och där bakom var det inte mycket att skriva hem om..

Snackisen i V75-4 var huruvida Ove A gick ner snävt mot favoriten Fender och Rikard N Skoglund i första sväng. Känslan både precis när incidenten skedde och även efter repriserna var att det inte gick helt regelrätt till. Bortsett från det var Pave Faks väldigt fin och så även Fender som svarade för en stark upphämtning efter galoppen.

Urstarke Qahar Q.C. levde upp till våra förväntningar och vann V75-5 och snacka om kuskprestation av Ohlsson! Att han lyckas hålla ute Kim genom sista sväng blev såklart helt loppavgörande och det där var minst sagt körkonst på högsta nivå. Angle Of Attack hade liksom övriga Bergh-hästar inte sin bästa dag och stapplade in som näst sist i mål. 

Dice Man gynnades av den tuffa körningen från start i DD-1, men han behöver knappast be om ursäkt för segern efter att ha fått göra jobbet utvändigt om Ebony Boko under slutrundan. Snyggt av Goop som vet att han är chanslös med ett lopp från kön, väljer att skicka i rygg på National Prince från start och ger Dice Man chansen att vinna loppet då han är klart bästa utan ryggar. Just National Prince blev kvar med krafter i rygg på Ebony boko och visst hade en ”lugn dödens” varit ett bättre alternativ? Vi nämner också Man At Work som öppnade sylvasst, men rullade över i galopp in i första sväng. Han såg riktigt häftig ut i biken och han blir spännande att följa framöver i Nurmos regi.

Propulsion vann Norrbottens Stora Pris för tredje året i rad. Efter 14,0 på varvet var Örjan tvungen att skicka framåt och det blev rejäl körning 1000 från mål då ”Uffe” inte villa släppa ner ”Proppen” framför sig. Trots den tuffa körningen ska såklart Nadal Broline hållit mycket bättre och tveksamt om allt stod rätt till där. Bakom var Makethemark positivt som tvåa.