Eftersnack V75 Boden 17/6

Publicerat: 18 Jun, 17:57

Midnattstravet är avgjort för den här gånen och Norrbottens stora pris gick som väntat till Francesco Zet. Han klev iväg väldigt vasst från start och trots att han inte lyckades svara ut oväntat snabbe Mellby Jinx kunde Örjan smidigt gå ut och överta ledningen. Därefter var det knappt spännande och det såg ut att finnas en hel del kvar i tömmarna över mål. 

Toppen
+++ Roger Nilsson
som hade siktat länge mot just den här tävlingsdagen. Allt var planerat och snacka om att han fick utdelning. Barolo Gene (V75-2) tog hand om ledningen och efter att ha fått bestämma en bit stegade han undan säkert med Örjan Kihlström i vagnen över den långa distansen. Det märktes tydligt att den segern betydde en hel del för hårt jobbande Roger Nilsson. Det blev även en dubbelseger i Klass II-försöket där Galant Ima vann knappt före stallkamraten Burn Notice. En kväll att minnas och även kul att flera från hemmalaget fick besöka vinnarcirkeln denna kväll.

++ Just Believe var av många sågad inför Elitloppsförsöken och det lät något i stil med "kul att han är här men han är tyvärr chanslös" men nu har han verkligen bevisat motsatsen. Redan förra helgen fick vi se att han är riktigt bra. Nu plockade man skorna runt om och efter en offensiv styrning fram utvändigt om Francesco Zet höll han strålande till andraplatsen.  En riktig krigare och vi säger på återseende nästa år till dettta härliga ekipage! 

+ Mellby Joker snuvade stallkamraten på ledningen och trots en tuff inledning vann han säkert. Att han varit struken inför syntes inte alls i loppet och det var en riktigt bra insats. Räkna med att han är ännu lite bättre till finalen om några veckor. 

Floppen
No Limit Express
 imponerade förra veckan med seger från utvändigt om ledaren. Efter en fin värmning och tidig ledning ikväll såg det upplagt ut för seger igen. Han var visserligen lite laddad under vägen men föll ur stilen helt runt slutkurvan och galopperade. Det är tyvärr inte första gången det händer och det verkar vara svårt att hålla en jämn hög nivå på honom. Vi hoppas att han kommer tillbaka och återgien får visa hur bra han är. 

Lira nästa gång
Quantity Of Time 
spurtade vasst efter sen lucka från tredje invändigt. Det blev en fjärdeplats men hon såg knappast pressad ut över mål. Hade gott om krafter kvar även näst senast och det är nog bara en tidsfråga innan hon vinner lopp. 

I övrigt
Vi avslutade helgen med full pott på Slutspelet från Vaggeryd. Både GS75 och DD satt. Inför sista satt vi kvar med fem streck men det var inget att göra åt favoriten Hera Hammering som vann säkert till slut. Nettot fina 11.391kr och vi är laddade för en ny vecka!

Vi går igenom helgen än mer i podden som släpps under måndagen.