Eftersnack-V75 Jägersro 1/12

Publicerat: 02 Dec, 07:31

Candy La Marc vann Johan Jacobssons efter ett mycket starkt slutvarv (11,5/1000) och hon fångade in Stoletheshow där Christoffer Eriksson försökte rycka undan i ledningen. "Efter g kommer g" stämde bra in på That's Art som galopperade i första sväng och en gång till senare i loppet. Han blev på en töm innan galoppen senast så det fanns i boken att han inte skulle fungera den här gången. "Han blev kort i steget, galopperade på egen förskyllan och var inte i ordning. Nu får han vila", meddelade Peter Untersteiner i TV-intervjun efter loppet. Sweet On You svimmade tidigt från dödens och Harran Boko var bara tråkig från kön. 

Vi spikade Master Hill vilket visade sig vara helt fel. Han kunde inte svara en "maxad" Dream Of Nature från start och slocknade helt från rygg ledaren - dagens svagaste prestation och det är bara för oss att ta på oss dumstruten. Aquamarin imponerade vid seger från dödens och Thomas Uhrberg förtjänar också högsta betyg då han var påläst, släppte förbi Lövgren från start så Jorma inte skulle kunna hålla upp spets och var sedan aktiv i första sväng för att favoriten skulle bli kvar i säcken. Vasst, Thomas!

"Ren och skär klassblandning", kommenterade loppreferenten när Illuminati stack undan i sista sväng till överlägsen seger och det är bara att skriva under på det. Loppet blev billigt ska sägas (12,9/1000 räckte för att vinna med nio längder), men vilken häftig utveckling på hästen, nu klarade han t.o.m. en omstart och höll sig även på benen trots att han tog något felsteg när Lövgren tog sig loss snävt efter 300 meter (Lövgren fick 1500 kronor i böter för den manövern, en bot han knappast låg sömnlös över i natt med 125k i första). 

Dött lopp i Uppfödningslöpningen mellan Bythebook och Belker. Bythebook fick göra jobbet i tredjespår sista 700 och gjorde ett bra lopp, men visst var han ännu bättre i försöket? Belker fick vida spår i sista sväng och stod för en stark avslutning. Global Adventure aviserade, trots seger, i försöket att han inte är i ordning för dagen och galoppen i sista sväng kom inte oväntat. Inte den bästa upplagan av det här loppet även om det blev ett rafflande upplopp. 

Kollega P-A Johansson var stekhet i "podden" i måndags då han bjöd på Mountain Cleaver (vann till 2% i onsdags) och Partizan Face som speldrag. Adrian körde vaket fram i dödens när tempot bedarrade, Partizan såg "klar" ut hela vägen och försvann undan på tussarna till lätt seger. Adrians första V75-seger som tränare. Gustafson var vi skeptiska till med skor och han var sämre än tidigare. Lexington Hall gjorde en slät figur från ledningen.

David Källgrens bössa Speedy Foxy Vicane (nyklippt för dagen) vann igen på V75, det var tredje segern på de fyra senaste starterna och som vanligt var hon bortglömd av spelarna. Vi tog betalt på henne på Romme, men rankade ner henne den här gången på skor (första gången sedan 2012), men hon visade att hon tävlar bra även med skor på hovarna. Återstår att se om hon går ut i finalerna på Solvalla under julhelgen, Källgren braskade efter loppet att hon tävlar sämre på Solvalla där hon inte har tillgång till en slinga att värma på. Vi trodde hårt på Olle Rols, han långspurtade fullt godkänt som tvåa efter en passiv styrning av Ingves, men fick aldrig slag på vinnaren. 

Favoritseger i Guld där Jairo, efter en fin långspurt sista 800, lyckades sätta dit nosen på linjen mot en tapper Dante Boko. Star Advisor Joli klappade ihop från ledningen (behöver nog 1600 för att räcka i den här klassen). 

Toppen:

Candy La Marc (V75-1) ser inte mycket ut för världen, men hon är stenhård och stod för dagens bästa prestation.

Floppen:

Master Hill (V75-2) givetvis, men att Linus Boy (V75-6) tilläts starta trots att en bedrövlig provstart var inte roligt att se. 

/ Andreas Henriksson