Hallå där, Stefan Dellbro...

Publicerat: 26 Aug, 13:36

Hur kom du in i travet?

- Jag följde med farsan på trav som sex-sju åring. Jag minns att jag och en tjejkompis tapetserade en lada på hennes gård med målfoton, reportage osv. Song Key och Dun Bunter var favoriterna. Jag såg mitt första Elitlopp på plats 77, eller om det var 78, och hade obruten svit innan coronan satte stopp ifjol. I år kunde jag vara på plats då Vikingen startade. 

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?

- Det roligaste är att vara på plats och se hästarna live, jag får inte alls samma känsla vid datorn eller TV:n. Jag har blivit bättre på att välja tillfällen när jag ska spela. Tidigare gödslade man mer och lirade i varje lopp, nu spelar jag mer sällan, men trycker till när jag tycker mig ha en bra idé. 

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?

- Åk på så mycket trav som möjligt. Snappa upp det som sägs och skrivs, men sålla i informationen och hitta din egen väg.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?

- Jag blev ensam vinnare på V5 på Solänget en gång. Den jobbades in på plats. Jag hade blivit ensam vinnare även på tvåan i mål så det var lugnt, he he. Ett annat roligt spelminne var i början på 80-talet då jag fick en hundring av farsan att spela för. Jag började med att lira tio vinnare och tio plats på Arion Flash, som var rankad sist i ett tips jag läste. Den vann till 28-30 gånger och spikades även på streckspelen. Det var en mäktig grej då. 

Avslutningsvis, bjud på en vinnare!

- Det är V75 på Bergsåker på lördag. Jag pratade med Mats Djuse om Gogobet Sisu och han var väldigt nöjd med hästen senast. Han var för tung i balansen, men kändes fräschare än tidigare. Han lättas nu och han ser ut att bli lite bortglömd över distansen. Swagger tycker jag inte har varit lika fin på slutet så Gogobet Sisu är min vinnare. Jag har själv Don Viking till start i SM. Det blev pannkaka i Finland. Han var inte lika bra som tidigare, men hade också rest dåligt då han åkte själv. Nu känns han fin igen och jag tror att formen är lika bra som när han var tvåa i SM ifjol. Bakom Gunnars ska han kunna vara med och hugga om han får sitt rygglopp. 

"Pale Amber hos Jan-Erik, det var en skjutare som man fick bra betalt på några gånger. Han torskade aldrig häst mot häst när han gick felfritt och då vi hade häst hos Jan-Erik under den här tiden åkte man med i bussen när hästen startade och sådär, det var speciellt." Läs om Steves favorithäst samt vem som är den bästa häst han har sett live här.