Eftersnack V75 Eskilstuna

Publicerat: 10 Mar, 19:55

V75 på Sundbyholm blev ganska favoritbetonad, den gav drygt 15 000 kronor på sju rätt och jackpot på femmorna. Banan var samtalsämnet inför och man gjorde ett kanonjobb med bana. Det var till och med ett plus att köra barfota.
För vår del blev det sex rätt på Rank och Spel då vi spikade Zenit Brick.Inledningen blev som vi hade tänkt. Det löste sig direkt för GlobalSatisfactionen, Ulf Ohlsson attackerade från andra ut efter 550 kvar och sedan var det full körning på sista långsidan. GlobalSatisfaction hängde som vanligt töm i sista sväng och tappade någon längd på ledande Ajlexes Cubano men på upploppet plockade han enkelt ner denne på hårdhet via 10/700. Bakom var det inte mycket att skriva hem om annat än att Stay Alert värmde vasst och gick mycket bra efter startgalopp.

Mycket bra prestation
I V75-2 kom så en rejäl smäll då Dealwithakiss gjorde ett kanonlopp. Hon svarade anfall bakifrån 900 kvar, blåste till ledningen i sista sväng och försvann till helt överlägsen seger efter runt 11 sista 700. Dealwithakiss tävlade barfota runt om och i bike samtidigt som det var sagt att det var sista starten i karriären. Det var verkligen en avslutning för hon gick dessutom i mål med huvan kvar. Tahays Blue Amber och Zara Zolide avslutade bra medan vi noterar att både Lars-Göran Söderberg och Stefan Söderkvist inte var med från start.

Piraten i topp igen
I V75-3 fick omgångens megafavorit Zenit Brick ge vika för hedershästen On Track Piraten. Zenit Brick tvingades gå utvändigt utan rygg sista 1900 och avslutade 11,8 sista varvet men han kunde inte stå emot On Track Piraten, som fick loppet i rygg, på speed. Trots att travet inte stämde perfekt för Piraten plockade han säkert ner Zenit via 09,5 sista 800. Möjligt att Örjan Kihlström hade vunnit loppet om han testat mot ledningen, känslan är att Ulf Eriksson hade släppt. Då hade i alla fall On Track Piraten fått göra jobbet utvändigt. Bakom gick Queer Fish helt okej och West Wing spurtade bra. Han fick svar då man testade för ledningen och backades sedan ner i fjärde in.

I lärlingsloppet, V75-4, vann Staro Ivy League och Henriette Larsen. Staro har kämpat ihop till det den här segern i tuffa V75-lopp. Han har gått bra en längre tid men inte räckt ända fram. Nu blev det bra med fjärde ut med rygg på Legoholm Zon medan flera av konkurrenterna gjorde bort sig. Han blev även fint framdragen under slutvarvet, attackerade 300 kvar och avgjorde lätt efter 12,0 sista varvet. Tvåan Ellieann hittade andra ut, attackerade 900 kvar och var framme utvändigt ledaren på sista långsidan. Hon plockade ner ledaren och höll urtappert. I skymundan gick Pirat Broline mycket bra efter strul på vägen samtidigt som vårt drag Antonio America blev störd till galopp efter 150, sedan gick han 15,3/2300 innan han galopperade på nytt sista biten.

Lightningsky lös upp
Det blev förändrade förutsättningar efter strykning av Xanthis Business i V75-5 men att det blev tuff körning var helt rätt. Vi hade på känn att Lightningsky skulle öppna vasst men han öppnade ändå bättre en förväntat. Efter 400 meter var Ulf Ohlsson ändå tvungen att släppa till rusaren Enjoy the Life. Det gick 10,8 första varvet och Enjoy the Life var slagen i sista sväng. Då tog Lightningsky över och han försvarade sig mycket snyggt mot Aventador S.F. som också gjort ett bra lopp. Detta var hästens blott sjätte start och han har en spännande framtid. Vi trodde åter på Roofer, det blev perfekt kört för honom men han tappade travet i sista sväng och galopperade. Vi får ligga lite lågt med honom den närmaste tiden.


Följetongen Olle Rols fortsätter att leverera och han vann sjätte raka segern. Han var ivrig från start och tog några galoppsteg. Sedan blev han hängande i tredje men då Comte du Pommeau gled ner i tredje in kom Olle Rols ner i tredje ut. Attacken sattes in 550 kvar, han togs lite lugnt av Peter Ingves runt sista sväng och på upploppet avgjorde Olle hur lätt som helst efter 11/800. Forecast serverades ett perfekt lopp och blev tvåa, Västerbo Grosbois höll bra från utvändigt ledaren som trea medan Oceanic Clearance var en besvikelse i spets och Comte du Pommeau fick lite sparat.

Trippel för Ohlsson
Nästa segerstaplare som levererade var Sir Q.C. och därmed tog Ulf Ohlson en V75-trippel. Titan Brodde blåste till spets men Örjan ville släppa och Sir Q.C. kunde glida till spets efter 700. Sista 700 grillade Ohlsson konkurrenterna som var chanslösa att utmana. Porthos Race gick bra från tredje in och Gute Band avslutade åter bra som trea medan Titan Brodde såg spänstlöst ut i sista sväng och galopperade på upploppet som slagen.

Vi tar ny sats mot en häftig jackpot på V86 på onsdag och jackpot på V75 på Momarken på lördag.

Toppen
+++ Lightningsky
var med i en stentuff körning men kunde ändå koppla grepp i sista sväng och gå undan urtappert.

++On Track Piraten plockade ner segermaskinen Zenit Brick och visade fortsatt härlig moral och hårdhet.

+ Dealwithakiss svarade för en mäktig slutrunda då hon vann överlägset efter 11 sista 700 med huvan kvar.

Floppen
Hankypanky Frances
var direkt blek, Legoholm Zon visade lite nedåtform efter att ha haft toppform en längre tid och Oceanic Clearance borde hållit bättre från spets.

Lira nästa gång
Stay Aler
t såg riktigt laddad ut, både i värmningen och efter galopp. Pirate Broline gick bra över mål efter mycket strul på vägen. Porthos Race gav också ett formstarkt intryck och gick med full fart över mål.