Eftersnack V75 Halmstad 24/4

Publicerat: 26 Apr, 08:09

”Jättefin, blank och spänstigare än två senaste enligt Bergh som var helnöjd, vi tror att han kör till tidigt, övertar från Beartime och bara brakvinner, given spik!”

Ja, vi lämnade klart på Vikens High Yield på Slutspelet efter en kanonvärmning och som väntat körde Bergh offensivt, släpptes till spets och hästen var ensam på banan via 1.11 sista varvet. Beartime visade fortsatt fin form som tvåa med gott om luft till trean. Klokt kört av Jepson som inte gav sig in i någon tokkörning mot övermakten.

Wingait Henke höll upp ledningen i V75-2, blev visserligen lite vass, men gav sig alldeles för enkelt för att få godkänt. Segern till skrällen Digital Process som såg lavad ut och sköt till snyggt efter lucka i sista sväng. Sören Boels första V75-seger (grattis!) och en för svår vinnare för oss. Vi ville ha Yuvaraj som långspurtade bra som tvåa, men var chanslös att stå emot vinnaren.

Ultra Bright vann V75-3 på topptid. Det löste sig bra åt henne, men hon behöver inte be om ursäkt, hon är rejäl och verkar trivas med de här uppgifterna där hon ska jaga ikapp sämre hästar. Mellby Happy var positiv som knappt slagen i sin comeback. Hon är ännu närmare vinnaren om Björn kan köra rakt fram på upploppet.

Kali Smart höll bra i dödens i V75-4, men fick ge sig på linjen mot en starkt avslutande Ottilia Fri som tog årets andra V75-seger. Roligt för gänget från ön som gör ett kanonjobb med den här hästen. Zante Grif avslutade vasst i vida spår över upploppet (snabbast under dagen enligt ATG X-labs). Hon var rullig innan loppet, men man lade på ett par boots och i loppet avslutade hon riktigt bra. 

Digital Dominance var ett snyggt drag i V75-5, han vann via en rejäl avslutning, det var bra gjort med tanke på att han fick Beethoven (vad skulle han ut i tredje och göra?) i knäet i sista sväng. Made Of Stars var inte helt körbar, Björn fick fånga honom i luften 175 kvar, men han höll farten starkt.

Upstate Face var frän vid seger i V75-6. Kuskbytet till Jepson i komb med barfota och bike gav ett klart lyft och hästen spetsade hela vägen på en 11-tid med oryckt norsk. Istanbul Boko var chanslös att utmana från dödens och Zaffiro Jet tappade från rygg på ledaren. Mycket bra spurt av skrällen Quite E.Wood.

Vi trodde hårt på Handsome Brad i Guldloppet då vi trodde att han skulle få ledningen med Cyber Lane i lugn dödens, men ack så fel vi hade! Johan Untersteiner ville absolut inte ha dödens och skickade rejält på första långsidan för att skapa sig en lucka att krypa ner i, det kostade i underkant 1.07 första 500 och därmed var loppet över för dessa två. Aetos Kronos skickades i tredje när tempot bedarrade, fuskade med aktionen 1200 kvar och blev kvar i tredjespår, men ”Lilljämten” fortsatte framåt och på sista långsidan hade han avgjort loppet. Aetos Kronos vann enkelt via 10/1400 och gjorde en mycket bra insats, även om motståndarna kanske fick prestationen att se ännu bättre ut än vad den var.

Toppen:

Aetos Kronos var bara bäst i Guld. Vilken styrka och inställning den här hästen har! Närmast väntar finalen och sedan Elitloppet.

Floppen:

Det kanske är hårt att såga färske Wingait Henke men visst hade både vi och kretsen kring hästen förväntat oss en bättre prestation. 

Spela nästa gång:

Starbec’s A.To Z. är inte lätt att få först, men han avslutade åter vasst och står verkligen på tur för en seger. Form upp över öronen!

/ Andreas Henriksson