Eftersnack V75 18 mars

Publicerat: 19 Mar, 10:01

Toppen
+++ Oskar J Anderssons
tränar- och kuskdubbel. Infinity Sisu var inte på topp inför sin årsdebut men hon serverades ett perfekt lopp av Oskar och här slog klass form. Readly Lavec kom smidigt till spets, fick bestämma och gick undan med krafter kvar efter cirka 11/800 på den tungsprungna banan. En perfekt gulddebut.

++ Mats E Djuses kuskdubbel. Med Bäcklös Uriel hittade han ut direkt i andraspår, hade tur som fick behålla andra ut på första långsidan. Han kördes sedan fram utvändigt ledaren på sista långsidan och Bäcklös Uriel avgjorde säkert mot en tapper Ard.
Mats serverade Castor the Star en fin resa i tredje ut och han avgjorde lätt över upploppet. Detta var Castors första segern då han inte gick i ledningen och han visade att han går nästan lika bra bakifrån.

+ Patrick Palema är en läckerbit. Kördes snyggt till spets 1550 kvar och sen joggade han hem loppet. Banan var svår och konkurrenterna fick inte till det så prestationen är lite svårbedömd men intrycket på hästen är väldigt bra. 

Floppen
Röran angående informationen och kommunikationerna mellan ATG och Rikstoto. Roofie ströks 40 minuter innan start, det kom ut på ATG 1-2 minuter före start. På ATG-live sa man att Ard skulle strykas men det var inte officiellt, man ändrade sig och han startade. I V75-direkt hade man fått uppgifter om att det var skotvång och det gick man ut med. Det visade sig inte stämma. Oerhört rörigt och de som är negativa till att svenska V75 ska köras i Norge fick vatten på sin kvarn.

Lira nästa gång
Keystone Cash
fick attackera via fjärdespår från kön 700 kvar och trots en tuff sista långsidan fullföljde han starkt till tredjeplatsen. Det var en mersmakande årsdebut och han blir spännande framöver.

I övrigt
Bransbys Juke Box
var starkast i inledningen, han kördes till spets 1900 kvar och gick undan snyggt. I avslutningen glömda alla, såväl spelare som konkurrenter, bort segervana Bergenhästen Majah B. i spets. Hon gick undan ned säker marginal. Vi noterar även fina framgångar för Jörgen S Eriksson med två andraplatser, det tuffar på bra för Jörgen. Annars var ju banan den stora snackisen. Efter mycket om och men gick det att köra tävlingar, banan blev till slut okej men det såg riktigt stökigt ut ett tag innan tävlingarna.

Vi snackar mer om loppen i vår podcast som vi släpper under måndagsförmiddagen.

//P-A Johansson, Travtjänsten.