Eftersnack V75 Färjestad 7/3.

Publicerat: 08 Mar, 10:11

Risk för favoritbetonat var snacket på förhand med bra chanser för Green Mamba och Sir Ratzeputz. När det blev torsk för dessa båda så var det upplagt för hög utdelning och det blev till slut över tre miljoner på sju rätt. 

Silverdivisionen först ut och vi fick se en imponerande seger av Man At Work som plockade ner Highspirit från dödens trots att han blivit rejält hetsig innan loppet. Detta pga man fick vänta på banan då det var materialfel. Nu tävlar hästarna utan skor, 11,1 blev tiden över korta häcken och nu våras det för travet.

Jätteskräll i Diamantstoet när Claes Svensson satte dit Shutter Island åt Stefan Dahl, spelad till 1 %. Tät slutstrid med en annan skräll Anthara Bi. Jättefavoriten Green Mamba gick felfritt, hamnade en bit bak men såg aldrig segerfarlig ut. Det var inte samma tryck i henne den här gången och säkerligen fanns det nån typ av sjukdomsbild där.  

Gulddivisionen i tredje och vi trodde som många andra på Sir Ratzeputz som övertygade rejält i comebacken senast. Den här gången blev det galopp direkt med stor markförlust, sedan körde Rikard fram utvändigt ledaren när det togs upp men var slagen i sista sväng och var långt efter i mål. Segern istället till Gareth Boko som i händerna på Marc Elias tidigt kunde köras till spets och sedan vinna tämligen enkelt, även om Elias blev lite orolig till slut då Baron Gift kom med en bra avslutning. 

Skräll igen i kallblodsloppet. Favoriten Osen Prinsessa satt fast i tullen, kom fram sent till banan och i loppet fungerade hon aldrig ordentligt i travet och det blev till slut ett femtepris. Vann gjorde istället Kenneth Haugstad och Viking Faks tränad av Andre H Stensen i Norge. Efter en bra start körde man sig till tät när favoriten galopperade efter 700 meter. Haugstad hissade snyggt till slut i Jomar Blekkan style och det blev ganska lätt. Reime Kongen kördes i bike och gjorde det bra som tvåa.

King Of Everything bara bäst i klass II och den snygga hingsten verkar inte vansläktas. Han är syskon till Moving On med över sju miljoner på kontot och King Sir Kir med över tre miljoner insprunget. Mamma Kings Blondie vann elva lopp och tjänade drygt 600.000 men i aveln har hon verkligen visat sig hålla världsklass. Favoritseger i lägsta klassen alltså men det skulle komma mer skrällar. 

Mer Norge i klass I sedan Per Oleg Midtfjeld skrällt med Diana L Olssons Personal Goals efter att fått lucka invändigt på upploppet och visat sig vara den med torrast spurtkrut. Orlando Classic värmde ruskigt bra och vi valde att spika honom på Slutspelet-DD. 400 kvar hade vi nästan räknat in honom men det ebbade ut och han slutade trea, Betting Rebel kämpade bra som tvåa. 

Som nämnt var Green Mamba inte som bäst men det blev ändå en kanondag för Ising/Fernlund i Stall Philip, först seger på V4 med Jeppas Tarpon från utvändigt ledaren och sedan rundade man av V75 omgången med att vinna bronsdivisionen från spets med Star Costashorta. Oskar J var bestämd från början, körde till spets och sedan höll det hela vägen trots ganska bra tempo. Lite problem med aktionen runt sista sväng men efter att häst och kusk löst det så svarade han ärligt hela vägen in. Bra insats och bra stallform!

Mer eftersnack, kanske någon nästagångare och blick framåt kommer som vanligt under måndagen i vår Podcast.

/Dennis Palmqvist