Eftersnack V75 Örebro

Publicerat: 22 Oct, 19:12

Dagens betyg:

+++ Indy Rock vann högsta klassen hur enkelt som helst efter att ha travat utvändigt om ledaren hela vägen. Via 10,7/1000m var han aldrig i förlustfara och det blir med spänning vi följer hans fortsatta framfart i regi Redén. 

++ Kinky Boots levererade verkligen på topp den här lördagen. Han tappade allt vad position heter från start och hamnade sist. Trots det hade han en rejäl slutrunda att bjuda oss på och i vida spår runt slutkurvan rundade han samtliga och plockade ner favoriten den sista biten. Snacka om att han har hög högstanivå Troels stjärna. 

+ It's Peppertime blev över i spåren från sitt svåra utgångsläge och hittade aldrig ner i andraspår. Trots det kunde han koppla grepp runt slutkurvan och man kan väl knappast vara mer moralisk vinnare än vad han var den här eftermiddagen. Grym insats och även om det bara blev en andraplats visade han återigen att duger en bra bit upp i klasserna. 

Floppen: 

Brother Bill får verkligen inte till det. Stall Timo Nurmos går som tåget men han är ännu segerlös i år. Efter årsdebuten där han slutade tvåa knappt slagen av en lavad Hail Mary har han inte alls kommit upp i nivå och det är något som inte stämmer för tillfället. Tråkigt såklart, men vi är övertygade om att han kommer igen. 

 

Spela nästa gång:

Joint Chief hamnade helt fel på det från start från sitt svåra läge. Det var inte till hjälp att han dessutom blev störd av invändig konkurrent som galopperade efter en kort bit. Under slutrundan hade han allt annat än fina ryggar i spåren och när han väl fick fritt var det för sent. Nya balansen såg ut att fungera fint och har värmde riktigt bra. 

Glorius Rain såg smällfin fin ut i värmningen och fick en riktigt bra start från sitt tillägg. Tyvärr blev hon rullig och galopperade ur första kurvan och var därmed borta ur loppet. Hon lär dyka upp i listorna inom kort och känslan är att hon vinner lopp när som helst. 

 

Vi går igenom mer från helgen i måndagens podd.

 

//Redaktionen