Eftersnack V75 Gävle

Publicerat: 20 May, 09:45


Det bjöds på fartfest i Gävle och bland flera fina prestationer stal Heavy Sound showen då han vann Prins Daniels lopp.


Gizmo de Velluwe inledde annars det hela. Han var först framme hos ledande Pacific W.F. och fick programenligt ta över ledningen. Det blev sedan ganska tuff körning från 1400 kvar oh Hobby de l’Iton anslöt på utsidan. Denne var slagen 500 kvar, då utmanade It’s Showtime Zaz men Gizmo avfärdade allt och fick några längder in på upploppet. Inte så konstigt blev han stum 100 kvar men han sträckte snyggt på sig då Dom Perignon kom fort långt ut i banan. Av övriga gick Jaanus Tooma i mål med lite krafter kvar efter ett invändigt smyglopp.
Vi garderade matematiskt på Rank & Spel men spikade Rigel Face på Slutspelet då det var barfota runt om och bike på honom men Ulf Ohlsson valde att sitta kvar i tredje in efter 900 meter och Rigel galopperade 1400 kvar. En chansning från vår sida som inte gick hem.

Stark slutrunda
I V75-2 blev de ruggigt hård körning då Nicklas Westerholm verkligen tryckte av allt som gick från start med Tanya Gel, Paw Mahony ville givetvis inte släppa ledningen då han hittade dit med vår spik Valborg Marje. Nicklas körde för hårt och för länge enligt vårt sätt att se det och det blev 07 första 500. En som det passade perfekt var Bula Bula Am som dessutom inte hade så långt fram inför slutrundan där hon satt i sjätte ut Örjan Kihlström började röra på sig 700 kvar, fick visserligen en dålig rygg i sista sväng men vann ändå lätt efter runt 11,5 sista varvet. Valborg Marje blev dessutom het i ledningen och svarade för en mycket stark prestation som trea. Även Divine var duktig som tvåa, hon var i alla med i körningen första biten. Favoriten Swish Lane sladdade i kön och gjorde bort sig på slutvarvet. Hon såg inte bra ut.


Storfavoriten Global Unprotected vann V75-3 från ledningen och ”Mognus” läckerbit blev synad. Han öppnade rappt och fick sedan inte vara ifred i ledningen, han varvade på 13,0. 300 kvar ryckte Magnus och gav Cargo Door chansen, den hade säkert uppenbarat sig ändå då Milliondollarrhyme utvändigt var trött. Cargo Door tog några galoppsteg i samband med att han skulle attackera. Då Global Unprotected blev ensam slappnade han av och 75 kvar närmade sig Cargo Door, som ställde sig snabbt, hastigt och såg ut som en vinnare. Global Unprotected hade dock ork och sinnesnärvaro nog att tända om, sträcka på sig och vinna säkert. Omöjligt att säga men känslan är att han vunnit även om Jormas häst inte tappat rytmen 200 kvar för då hade han haft någon att tävla med hela upploppet. En läcker häst är det hur som helst och han avslutade 10 sista 800. Bakom gick Tzatziki bra till slut och Quality Tilly höll tappert efter ett tungt lopp.

I V75-4 tog sig Jan Roar Mjölneröd ut direkt från sitt åttondespår och körde till ledningen efter 900 meter med Nordby Fröy. Norsken såg sedan överlägsen ut hela vägen och vann väldigt lätt i bra stil. Bakom var Bonaldo positiv, Järvsö Jomar gick 23,8 sista varvet efter galopp med lite sparat och Joel Klipp hade också krafter kvar i mål och såg fin ut.

Spets och slut
Angle of Attack blåste till ledning i V75-5 och blev inte hotat första halvvarvet. Möjliget att M.T.Insider hade tagit emot honom om Olle Alsén hade velat, Olle körde nämligen smart från start, ryggade Angle och dök ner först på innerspår. Han hade Insiders framben där då Angle of Attack skulle gå ner men valde rygg ledaren. Istället satte Kim Eriksson färg på loppet med Linus Boy. Han gick fram på utsidan efter 600 och höll tempot uppe. På sista långsidan attackerade Baron Gift som fullföljde bra med 08,5 sista 800 men var chanslös att utmana ledaren som vann med en säker halv längd före en tapper Linus Boy.

Vilket intryck!
I V75-6 kom så dagens häftigaste prestation. Då Kenneth Haugstad kastade loss med Heavy Sound från tredje ut 650 kvar och han fullständigt blåste förbi konkurrenterna som ett tåg kör förbi en cyklist rös man verkligen. Väl i ledning slappande Heavy Sound av en aning men han avslutade 07,5 sista 800 så så farlig var det inte. Det blir troligen inget Elitlopp för Heavy Sounds del vilket är synd för loppet men jäklar vilken nytändning han fått i Daniel Redéns regi.
Bakom gjorde även Twister Bi ett topplopp. Han strulade ju innan, var nära att gå omkull och det blev materialfel. Från start galopperade han kort men avslutningen var sylvass och han ser ut att gå mot en ny vass säsong. Och hur bra såg inte Love Matters ut efter sin omöjliga inledning?


Lätt från dödens

I V75-finalen gick till storfavoriten Disco Volante som enkelt vann från utvändigt ledaren med tussarna kvar. Loppet blev ganska tunt och det räckte med 09,5 sista 800 för att hänga av konkurrenterna för Tarzans klassklättrare som är väldigt harmonisk och fin för dagen. Efter ett mycket fint intryck i värmningen trodde vi hårt på Track Angle men det hoppet släcktes direkt då han startgalopperade.

Vi fick med oss en liten slant på DD, annars var det ingen höjdardag för vår del. Utdelningen stannade vid en dryg lax och det blev jackpot på femmorna. ATG räknar med att det ska vara 48 miljoner kronor i sjurättspotten på Elitloppslördagen.

Toppen
+++ Heavy Sound såg ruggig ut och var otroligt bra.
++ Global Unprotected blev synad och gav svar på tal.
+ Bula Bula Am hade en tuff uppgift men fixade det efter hårdkörning i täten.

Floppen
Nicklas Westerholm testade lite för hårt och lite för länge för spets med comebackande Tanya Gel, det var ingen lyckad styrning. Juvels Boy hade visserligen varit ifrån men han var ändå en besvikelse i ny regi. Get a Winner ser inte speciellt formstark ut för dagen och tappade från andra ut.

Lira nästa gång
Kallblodsduon Järvsö Jomar och Joel Klipp är de som följs med störst intressa framöver.
P-A Johansson
Bilder: Från Kanal 75 tagna av Micke Gustavsson TR-bild