Eftersnack V75 Hagmyren 12/9

Publicerat: 13 Sep, 16:38

Bra rank och vi satt kvar i avslutningen med 4 Heading Reference samt 10 Alone för 7-rätt på samtliga system, men dessvärre fick vi nöja oss med 6-rätt! 

V75 började med favoritfall då 2 Naheed svek och inte segrade trots att allt blev perfekt kört. Han löste spåret utan bekymmer och fick glida till ledningen efter 500 meter. Han såg mycket läcker ut och känslan var hela vägen att han inte kunde förlora. Djuse tryckte på gaspedalen 700 kvar och fick genast flera längder men det höll inte hela vägen. 7 Iceland Falls fick tassa med i ryggen och hade en polett tillslut som räckte till segern. Favoriten galopperade 100 meter före mål då Magnus skulle rycka tussarna men får feeling var att hästen var slagen. Vinnaren var mycket bra och visade att form slår klass. Som loppet blev borde favoriten ha vunnit och han var lite av en besvikelse. Bakom var det inte mycket som imponerade och 10 Enge Eros samt 12 Galileo Am stannade helt 400 meter före mål.

Stoloppet blev det rejäl körning från start då 3 Lotusathena kom till ledningen och sedan fick en rejäl tryckare av 10 Princess S.W på första långsidan. Men Oskar J valde att svara och man varvade på 1.12,6, vilket blev alldeles för tufft. Detta gynnade vinnare 14 Unique Juni kraftigt som var grym för dagen även om loppet blev kört i halsen på henne. Studsade fram på 17/300 meter i värmningen och det var ingen överraskning att hon blåste runt alla trots 40-meters tillägg på Hagmyren. Avgjorde på klasshästens vis och man siktar i vinter på världens bästa montélopp nere i Frankrike. Favoriten 4 Marble Arch värmde bra men galopperade i starten, liksom b där man vill köra i ledningen men det blev galopp där ockås. 6 Lisa S.E. spurtade vasst som tvåa och visade fortsatt toppform.

V75-3 blev det inte helt oväntat 3 Bridge Jumper från start till mål. Flög till ledningen och sedan såg mycket upplagt ut då 4 Brunello Hall samt 7 One Kind Of Art galopperade från start. Men det blev trots detta tempo på tillställning och han såg aldrig ut som en vinnare i loppet. Kändes slagen redan 700 kvar då 6 Shot Up And Dance såg ut att koppla ett grepp. Men han kämpade storstilat och kontrade över upploppet. Travet flyter inte helt hundra men inställningen är femstjärnig. 6/7 från ledningen nu är ingen slump. Nämnda 4 Brunello Hall gick mycket starkt efter galoppen som fyra och jag hade 1.12,0 sista 800 med full fart över linjen. Värmde bättre än någonsin och han är på gång, passas framöver.

Kallblodsloppet gjorde vi ett försök att fälla omgångens lampa 4 Spikfaks som vi tyckte kändes överspelad. Hade innerspåret på 20-fållan vilket vi trodde kunde bli en fälla och hoppades på att han skulle bli fast från start. Men 5 Klack Nova galopperade direkt i starten och favoriten kunde hitta ut i andraspåret omgående. Fick sedan ett strålande lopp i andra ytter och när Björn Steinseth satte in attacken 600 kvar var det aldrig något snack. Han vann enkelt och hade krafter sparade i målskjutsen. Många galopper bakom och ingen som imponerade. 12 S.T.C.C Faksen trodde vi en del på men trots en bra resa var han chanslös på seger. En fin vinnare men en tråkigt vinnare på V75 som förstörde chansen på dom stora pengarna.

V75-5 gick till vår tipsetta 2 Valiant Dream och det blev som planerat spets och slut. Man körde passivt senast i Finland och man hade siktat mot detta. Bike samt barfota och han var lika bra som vid segrarna tidigare på svensk mark. Men det man tog med sig bakom var utan tvekan avslutningen på 12 Pleasure For Cash. Han flög fram som tvåa och vi hade 1.09,0 sista 800 på klockan i tredjespår. Mycket läckert intryck och han kommer klättra genom klasserna tror vi. 4 Merritt gjorde det bra som trea och 10 Rossi Palema satt fast med krafter sparade och såg fin ut, passas framöver. Thule Jonsson har fått bra snurr på honom!

Gulddivisionen gick till 6 Missel Hill som vi spikade på rubbet. Vi var helt inne på att han med det helstängda huvudlaget skulle bomba till ledningen och sedan spåra runt om. Men 4 Very Kronos var med i spetskörningen och hade inte denna galopperat i första sväng så hade han suttit i ledningen. Men väl i ledningen blev det aldrig någon match för favoriten som vann enkelt. 1 Chianti spurtade vasst som trea men blev diskad. 5 From The Mine gjorde det bra som trea i sitt första elddop mot eliten. Med sin startsnabbhet kommer han tjäna bra med pengar framöver i lite enklare guldlopp än detta.

Vi satt kvar i avslutningen med 4 Heading Reference samt 10 Alone för 7-rätt på samtliga system. 4 Heading Reference var vi helt inne på skulle bomba till ledningen och sedan ses med bra chans att spåra runt om. Han kom också till ledningen och det såg länge bra ut. Men det blev lite körning i omgångar och han fick inte sitta helt ifred, vilket nog kostade segern. Han höll bra som tvåa men kunde inte stå emot 7 Sir Henry P.Hill som tog andra raka segern på V75 och imponerade. För 10 Alone blev det alldeles för tufft och favoriten 6 Vagabond Bi gjorde det klart bra från dödens men orkade inte. 11 Ribaude såg smällfin ut som fastlåst och barfota runt om på honom visade sig återigen vara en stor plusvariant.

Toppen:

V75-2: 14 Unique Juni vann lekande lätt trots 40-meters tillägg och såg smällfin ut!

Floppen:

V75-3: 7 One Kind Of Art galopperade dubbelt och såg inte som bäst ut!

V75-5: 6 Anything For You var sämre än senast och hade inte sin bästa dag!

Spela nästa gång:

V75-3: 6 Shut Up And Dance samt 4 Brunello Hall var båda mycket bra och ska passas framöver.

V75-5: 12 Pleasure For Cash flög fram som tvåa och såg lysande ut, vinner nästa gång med ett bra läge. Samt 10 Rossi Palema som såg fin ut som fastlåst.

V75-6: 1 Chianti varnade BG för innan loppet och han avslutade vasst som trea men blev diskad för trängning.

V75-7: 11 Ribaude såg mycket fin ut som fastlåst och barfota på honom är ett stort plus.