Eftersnack

Publicerat: 26 May, 18:51

Lördagen inledes med Sweden Cup-försöken. Cyber Lane, för första gången med helstängt huvudlag och jänkarvagn, spetsvann sitt försök i fin stil. Dante Boko och Lexus Dream vann sina heat, men samtliga fick se sig snuvade i finalen av Queer Fish som skrällvann efter en vass avslutning. Vi skickar ett stort grattis till tränare Magnus Träff, Ulf Eriksson och kretsen kring hästen!

Stoeliten till Mellby Free som kom överraskande bra till och fångade in ledande Peace Of Mind efter en stark avslutning. Hon ser inte mycket ut för världen innan loppen, Mellby Free, men ger alltid sitt yttersta och hon är riktigt bra.

Skrällseger i Diamantstoet där A’nana de Bohem satte nosen först. Hon värmde bra och såg ut att hitta en växel till med jänkarvagn. Flaming Ace Sisu avslutade bra som tvåa. Favoriten Hankypanky Rubyred galopperade i första kurvan, men reparerade starkt. ”Nästa gångaren” i loppet måste vara Fossens Wally som såg smällfin ut i provstarten, men rullade över i galopp i första sväng. Magnus körde sedan invändigt, men hamnade i dåliga ryggar och trots en visslande avslutning var hon aldrig med chans. Om hon hade vunnit i spets? Gissa!

Bucks To Burn stod för en av helgens bästa provstarter och levde upp till det intrycket i loppet då han slog sig förbi Vincero Gar den sista biten. Två riktigt bra hästar för klassen och det är bara att lyfta på kepsen för Daniel Redén och hans personal som har utvecklat den här hästen flera klasser.

Viking Brodde hade gått framåt med urblåsaren över kort distans senast och spurtvann ett ”överpejsat” V75-4. I V75-5 vann Norton Commander från ledningen i fin stil och även Heart of Steel vann från ledningen på bra vis.

Skrällseger i Harpers där Eelis enkelt spurtade förbi Handsome Brad över upploppet med Olli Koivonen och dagen avslutades med Zaire Wise As som vann på 10,9 full väg och var ruggigt bra då han spurtade förbi Staro McMillan över upploppet. V75-spelet blev för svårt för oss (10 miljoner på sju rätt), men Zaire Wise As räddade hem lite deg till oddset 9,50.

På söndagen vann M.T.Insider speedracet. Olle Alséns reklamhäst är kusligt startsnabb och var bara bäst. Sashay My Way var riktigt bra vid dödensseger och Aigle Jenilou stod i en klass för sig i Montéeliten. 

V75-spelet inledes med skräll då Björn Karlssons Tangen Haap höll farten bäst på den krävande banan och slog sig förbi en tapper Josveis. Readly Express värmde inte som bäst, men lyckades ändå vinna sitt Elitloppsförsök sedan Björn kört offensivt och övertagit ledningen från Makethemark. Aubrion du Gers vann sedan enkelt från ledningen före Propulsion (chanslös trots 08/700 i tredjespår). 

Alessandro Gocciadoro körde väl tufft i dödens med Axl Rose och åkte dit mot en smygkörd Aetos Kronos som testades barfota runt om vilket slog väl ut, även om det var rejält rulligt sista hundra. Zalie Gar levde upp till intrycket från det italienska lopparkivet då hon vann Fyraåringseliten för ston i stor stil. 

Evaluate såg klar ut i Fyraåringseliten, men bakom smög Missle Hill med och spurtade förbi över upploppet. V75-avslutades sedan med N.Y.Coeurdesoleil som var vårt stora drag på DD-spelet. Far och son Gundersen hade ställt i ordning och han såg dunderfin ut då han blåste till spets i biken och höll undan till säker seger. Vi hade 100 kronor på rätt DD-komb på Rank och Spel och på Slutspelet fyllde vi på med ytterligare 150 kronor så DD-nettot landade på fina 13.527 kronor!

Tyvärr blev Readly Express halt inför finalen. Vacker gest av Solvallapubliken att ge Readly välförtjänta applåder när han vände hem mot stallet. Dijon valde man att stänga in med skygglappar till finalen och han blåste till spets. Propulsion (med helstängt för första gången hos Redén) körde Örjan fram i dödens med inför slutrundan. I samma veva tog sig Jos Veerbeck ut från rygg ledaren på ett regelvidrigt sätt och tog andra ut. "Proppen" var märkt i sista sväng och hade inte sin bästa dag, Aubrion du Gers spurtade starkt, men Dijon höll undan i ledningen. Måldomarna väntade med att ropa ut resultatet då Dijon var nära passgång över upploppet, men Dijon fick behålla segern. Jos Veerbeck fick behålla andraplatsen och tredjepriset gick till Makethemark. 

Vi går igenom Elitloppshelgen mer ingående i vår podcast imorgon måndag.