Uppsnack V75 Örebro 4/3

Publicerat: 04 Mar, 10:00

Fint islag på DD igår med över 7000kr netto och formen sitter där! Nya tag idag på V75 och vi tycker omgången ser klart rolig ut och vi känner hårt för omgånges bästa spik, samtliga på redaktionen var överrens på V75 möttes i fredags (händer inte varje gång), måste väl vara ett bra tecken? 

Dagens profil på hemmaplan är såklart Åke Lindblom och V75-3 som är gulddivisonen hittar vi en av omgångens största favorit och vattendelare i 5 Chapuy. Han har visat fin form under vintern och var klart bra så sent som i lördags som tvåa på V75. Att han ska ta hand om ledningen känns som en icke fråga, ingen borde kunna svara ut honom från ett perfekt spår 5 på Örebro. Han har 17 segrar på 26 då han gått i spets men över medeldistans har hemmahästen bara vunnit 2 av 34 försök och det var prick två år sedan han vann ett lopp över 2.140 meter senast. Han kommer att leda detta lopp länge men 54% just nu vid morgonkaffet är för mycket. 

Så här säger Åke Lindblom om chansen - "Det ser passande ut för honom, det kan mkt väl bli ett blufflopp. Det är Robban jag är rädd för att han ska syna upp mig och sätta upp farten i dödens. Vecka vecka start är nytt för honom men han känns väldigt bra efter senast. Jag tycker detta ser ut som en mkt god segerchans, säger Åke Lindblom."

5 Chapuy leder länge men vi kan inte spela utan 1 Spickelback Face som vi SPIKADE senast mot bättre hästar men han svek då och feelingen var att banan inte passade. Vi räknar med att med ytterligare ett lopp i kroppen plus att man får rycka skorna nu för honom framåt så mycket att han kan vinna även med grovjobb på vägen. Innerspåret kan bli en fälla men vi tror att Wäjersten löser detta smärtfritt! 

Häng med på slutspelet från 15:20 med Lukas och Pajen som såklart är på plats och följer alla värmningar!