Eftersnack V75 Gävle och lite Örebro 30/11 och 1/12.

Publicerat: 01 Dec, 21:29

Inga framgångar på spelet för oss den här helgen så det kan vi lämna därhän. Mycket snack om banunderlaget blev det precis som det brukar vara den här årstiden och nu slog det om till vinter. Båda dagarna var det lite blandade grejor på hästarnas hovarna. 

Lördagen inleddes med Victor A.U. som kunde vinna silverdivisionen ihop med Erik Adielsson trots spår tolv över kort distans. Bra avslutning och tog sig förbi Hazard Boko som också följde upp en bra värmning med en bra insats. En som värmer konstigt men har sprungit bra är Thrust Control, men den här gången var han blek i loppet och borde hållit bättre trots en tuff resa. Digger Lord bjöd på en vass spurt och passas nästa gång.

Ett stolopp i V75-2 och Fredrik Wallins toppenår bara fortsätter, han närmar sig tio miljoner inkört som tränare och den här gången hette segervapnet Dusktodawn Sisu som han fått fin snurr på. Miss Sober bra tvåa och Wallin fick även med sig fjärdepriset efter att Livi Othella H.M. varit fyra från ledningen. 

Gulddivisionen över tre varv slutade med tämligen enkel seger för Milligans School efter att denne fått överta täten. Digital Ink tvåa från rygg ledaren medan Mr Golden Quick spurtade bra i vanlig ordning och jättesmällen Doctor Doxey Zenz hade en del sparade krafter som fastlåst.

En hel del galopper på betrodda i kallblodsloppet och det slutade med att Per Lennartsson satte dit stjärnsmällen Vertigo Knekten till under 1 %. Två skrällar följde närmast bakom också i Demex och B.W.Kurre.

Även i Klass II funkade dåligt läge över kort distans när Catarina Lundströms Surf N’ Turf vann trots spår åtta. Efter att Inspector galopperat bort sig direkt kunde Jansson hitta spets i första sväng trots spåret och från spets blev det sedan en mycket enkel seger, Italiano Boko hygglig som tvåa men annars var det inte mycket att ta med sig från det här loppet. 

Tuff inledning mellan Melizza och Hakon Von Haithabu i Bronsdivisionen gjorde att ingen av dessa hade med slutsegern att göra och det blev istället en enkel seger för Magic Cash som Jorma kunde köra till spets i nästa skede och nu såg han så där ruskigt bra ut igen. Nurmos vinnare alltså och det är även han som tränar Global Winner som spurtade sylvasst till andrapriset.

Ännu mera Nurmos i avslutningen där Seismic Wave visade att han har ruskig speed när han avväpnade No Limit Royalty och Ribaude i spurten. På typiskt Örjan manér såg han aldrig aktuell ut men när mållinjen kom hade han huvud och hals före och Kihlström kunde sitta lugn den sista biten. 

Hela söndagen går vi inte igenom här men vi fick bland annat se Bo C. övertyga från dödens på 12,3 vilket kändes som en bra tid på den bana som bjöds och mer kring båda omgångarna hör ni i morgondagens podd.

Lira nästa gång: Doctor Doxey Zenz, Global Winner, Digger Lord. 

 

/Dennis Palmqvist