Eftersnack-V75 Axevalla 13/3

Publicerat: 13 Mar, 19:01

Ubiquarian Face värmde bättre än någonsin inför sin årsdebut och spikades på Slutspelet. Han övertygade då han vann från dödens på en tapper Betting Rebel (som vi hade högt rankad). Mr Clayton J.F. lite uppåt igen, men det var samtidigt en ”sitta fast-prestation” och kanske inget att blåsa upp. Hierro Boko gjorde en slät figur från kön.

Många omstarter i ungdomsloppet och det blev en skräll i Gitane d’ Inverne som Max Karlsson körde spårsnålt med. Första V75-segern för Max som visade härlig segerglädje – stort grattis! Favoriten Global Benefit fick lägga kraft i flera omstarter och höll starkt. Positiv Honey Journey tvåa, men nej, det var ett dåligt lopp detta som vi glömmer snabbt även om det var en bra vinnare för vår del då vi hade bred gardering.

Vår spik Maestro Crowe vann V75-3 på styrka efter attack 1800 kvar och dödens varvet från mål. Han är speciell, vinglar och far och trivs inte i ryggar, men det är en ruggig häst när alla bitar faller på plats. Bakom fick inte Totti Face luckan och han håller sin knallform.

Alhambra Mail fick lägga en tuff speed för spets från tillägg och var märkt på upploppet. Vår idé Teton Sweet Lindy fångade in henne den sista biten sedan Markus fått bra svar på det norska huvudlaget på upploppet. Markus tog därmed en dubbel den här lördagen då han även vann med vår idé Hindenburg Am.

Condior var bara bäst i V75-5 där han höll undan för en duktig Yuvaraj. Stark insats och snyggt vässad av Bergh. Vårt drag Mandela Zon fick överraskande svar om spets av Mojo Express och sedan blev Janne kvar i andraspår i sista sväng när Joker Boko galopperade. Mandela Zon fick aldrig chansen och det var surt. Zeolit kördes offensivt till spets mitt i loppet och gav upp i god tid. Han har fått flera stygga lopp på slutet Zeolit och lär få en paus nu.

Sweetman var en överraskande vinnare för vår del då han höll undan från ledningen. Vi trodde att distansen skulle fälla honom, men där gick vi bet och här fick vi kliva av. Phoenix Photo var moralisk då han fick svar om dödens av Dominic Wibb och höll starkt. Vår idé Global Winner galopperade under attack tidigt i loppet och skrikhästen McGarret borde väl ha vunnit som loppet utvecklade sig?

Heavy Sound släpptes till ledningen och det blev ett blufflopp där han fick bestämma tempot i ledningen. Han såg finare ut än ifjol och vann enkelt med oryckt norsk och huvan kvar, även om han bromsade till lite den sista biten. Stark årsdebut av Handsome Brad som tvåa och Antonio Trot visade fortsatt toppform med en vass avslutning som trea.

Toppen: Ubiquarian Face var fin vid seger från dödens i årsdebuten.

Floppen: Omstarterna i V75-2 givetvis. Visst, inte kuskar som kör på V75 varje lördag, men det här var under all kritik!

Spela nästa gång: Gobi Princess såg ut som en bomb – vinner med spetsläge nästa gång!

/ Andreas Henriksson