Eftersnack-V75 Solvalla 6/2

Publicerat: 07 Feb, 08:01

Dixie Brick tog vi ställning för i ett jämnspelat lopp och det var en skön start för oss när hon avgjorde enkelt över upploppet. Första rycktussar och efter en kanonvärmning kändes hon "klar". Galactica var tidigt slagen från ledningen, Gobi Princess blev hängandes fram till dödens och Ultra Bright var det inte rätta draget i, varken i värmning eller i loppet. 

Demon Ima är en skjutare vi gillar skarpt. Vi spikar honom "varje gång" och lär fortsätta med det så länge han levererar på den här nivån. Han var helt överlägsen före en duktig Power Blaster där Mika Forss gjorde rätt drag som tog dödens varvet kvar. 

Sweetman följde upp en fin värmning med att spetsa hem V75-3 som blev något av ett blufflopp sedan värsta spetshotet Daysofourlives galopperat från start. Morotai Degato valde OKB dödens med och det hade han täckning för, hästen höll starkt. 

Alhambra Mail spelade vi på skulle galoppera från start, men hon skötte sig stabilt (även i en omstart) för skickliga Jepson och trots att hon fick lägga en rejäl speed fram till dödens varvet kvar var hon ensam på banan. Ingen bra vinnare för vår del, vi hade hellre tagit Lyx Håleryd som avslutade bra som tvåa. Nouba Mom var lite vass i värmningen och var aldrig nära att gå felfritt från sitt andraspår.

Night Brodde trivs på Solvalla och han avslutade starkt och fångade in en tapper Algot Zonett på mållinjen. Han är mer stark än snabb än så länge Algot och kanske var Örjan väl segersäker? 

Antonio Trot värmde stenbra och spikades på Slutspelet-DD och trots att han satt långt bak i kön fick han utdelning på sin fina form via ett starkt slutvarv. Bra spurt även av Pacific Face. Däremot svek Nadal Broline som trots nytt huvudlag och ett fint lopp i ryggar var blek över upploppet. 

Gardner Shaw var bara bäst i V75-7 och snyggt ställd för finalen av Westholm. Payet fick aldrig sitta helt fred i ledningen och var chanslös att stå emot. 

Toppen:

Alhambra Mail var helt överlägsen. Klassblandning!

Floppen:

Nadal Broline testades med blinkers (vilket vi rapporterade in i Slutspelet), men han såg less ut sista hundra.

Spela nästa gång:

M.T.Oscar såg fin ut över mål utan att pressas. Kvar i klassen...

Vi går som vanligt igenom V75-omgången mer ingående i "podden" som vi planerar att spela in någon gång under måndagen, förmodligen lite senare än vanligt. Återkommer om info kring detta. 

/ Andreas Henriksson