Eftersnack V75 Umåker 21 april

Publicerat: 22 Apr, 09:43

Svar på tal från Tarzan!

Många har sagt att Stefan ”Tarzan” Melander inte har någon stallform, under lördagen tog stallet tre V75-segrar och två andrapris. På sex uppsittningar denna lördag på Umåker körde stallet in 589 000 kronor, siffror vissa tränare är nöjda med under ett helt år. Vi lär inte höra talas om tveksam form på stallet från vissa håll gällande mannen från Enköping på ett tag.

Givetvis ska Tarzan hyllas som hade satt hästarna i ett underbart skick, men det vi minns bäst från denna lördag är Ulf Ohlssons körhänder. Att han kört många besvärliga kallblod under sin långa karriär fick han betalt för denna eftermiddag.

Diamanten lär få en rosa biljett!

Den första riktiga starten för Stig H Johansson gjorde numera femårige Diamanten. Via en kvick inledning där Erik Adielsson fångade upp Bergh med Muscle Hustle som synade sin förra häst, blev det fullkomlig stiltje en stund. Erik fick öppna första varvet efter löjliga 1.16,6. Adielsson körde precis som Stig H gjort många gånger i spets hårt sista 800 när han fått bestämma i täten. Diamanten travade 08,5 sista halvvarvet och vann på ett avstannande vis före Muscle Hustle och Makethemark. Diamanten lär inom kort få en inbjudan till Elitloppet något annat skulle förvåna mycket, en Stig H häst i det loppet är ju en speciell krydda helt klart.

- Det är en riktig motor i honom, han var lugn, fräsch och löpvillig i dag. Jag är supernöjd med honom, jag hade mycket kvar i hästen. Han slappnade av sista biten, detta är en topphäst helt enkelt och han hävdar sig i Elitloppet helt klart, sade Erik Adielsson.

 

 

Ohlssons trippel!

Ulf Ohlsson vann tre lopp som vi tidigare varit inne på. Stänkrädde Disco Volante fångade han i steget när hästen var oerhört nära att fela kort efter start. Det gick undan värre i täten, 09 första halvvarvet och 11,5 första tusen. Uffe hittade andra ut med snackhästen och via en ”Svanstedtare” på långsidan hade Ohlsson redan i sista sväng kontroll på loppet och ledande Västerbo Grosbois. Hästen travade 1.10,8 sista varvet och tävlar fortsatt med öppet huvudlag och järnskor, på honom finns många växlar kvar att dra.

Bakom oerhört starke Qahar Q.C. gjorde Ulf heller inga fel. Det gick fort i täten (07,8 första halvvarvet) så när bamsingen fått trava in sig sände svart kusk fram utvändigt om Angle Of Attack. Första gången barfota runt om slog väl ut och segern blev bekväm före Michelangelo Ås som gjorde loppet själv i tredjespår stor del av sista varvet. Bra avslutade också Mr Perfect i detta lopp, honom tar vi med oss.

I klass 2 försöket blev det dubbelseger till stall Melander. Total Recall slutade tvåa från ledningen och står verkligen på tur för en seger. Från dödens vann fine Digital Performer och ni har säkert redan listat ut vem som satt bakom honom. Hästen ska för övrigt ut redan på tisdag, Tarzan matchar likt Kari tydligen!

 

 

Detalj som avgjorde i Guld!

Vår spik och tydliga idé hela veckan var Cruzado Dela Noche som vi trodde bara skulle vara starkast i Guld och mata ner Digital Ink trots dödens. Dryga varvet från mål körde Ulf fram programenligt till en vass Digital Ink och vi satt nöjda. Tidigt hade Ohlsson kontroll på favoriten och mitt på upploppet såg det klart ut, men då Uffe skulle rycka tussarna från hästens öron för att få honom att svara ut Beau Mec fick han aldrig ur dem. Ohlsson sade efter loppet att han med garanti förlorar loppet på detta, surt för oss som hade satt det reducerade systemet och Slutspelet om Cruzado hade vunnit. Ingen skugga över Beau Mec han gjorde loppet på egen hand i spåren och visade att löpskallen finns kvar. Hästen var nära att galoppera i början av upploppet, Jepson stöttade skickligt i det skedet!

 

Månprinsen torskade!

Vi var inte övertygade om att Månprinsen skulle vinna och att han var dagens största favorit över kort distans tyckte vi var fel. Helt enligt plan kom kvicke Lome Brage till spets med Erik Adielsson, medan Gunnar Melander blev över i tredjespår. Det tog en stund innan jättelampan kom ner i dödens, Erik Adielsson kopierade styrningen med Diamanten och via 1.18 sista halvvarvet gav han aldrig Månprinsen chansen att kunna utmana. Läckert av Erik att hålla hästen på bettet och motiverad, men detta har han fått i sig sedan modersmjölken känns det som!

I ett galoppfyllt lopp kunde duktige Martin P Djuse slinka ut från tredje par invändigt på sista långsidan med Cameron Dream. Säkert fångade duon in vårt drag Il Diablo mitt på upploppet, men detta lopp höll ingen bra klass om vi ska vara snälla. Efter galopp såg Sir Henry P.Hill bra ut och honom tar vi med oss till kommande starter.

 

 

Vi fick sex rätt på reducerade systemet och Slutspelet och åkte alltså ut på Cruzado Dela Noche, synd att inte få chansen fullt ut. Det var inga stora slantar det handlade om så den smällen tål vi!

 

 

+++ Ulf Ohlssons körhänder, både bakom Disco Volante och Qahar Q.C. visade Uffe klass, så grymt vackert att se för oss travälskare!

 

++ Tarzan stall som hade sex uppsittningar denna eftermiddag. Tre segrar, två andraplatser och ett fjärdepris blev facit och en dryg halv miljon in på kontot!

 

+ Diamanten, segern sa egentligen inte så mycket, men vi fick det svar vi ville ha i årsdebuten. Nu ser alla fram emot en Stig H Johansson-tränad häst sista helgen i maj i Elitloppet, denna matchboll missar inte vår forne medarbetare Malmrot!

 

 

Lira nästa gång: Sir Henry P.Hill såg fin ut med sparat som sjua. Bilstart i nästa start då är vi sugna på honom