Eftersnack V75 Momarken 23/3

Publicerat: 24 Mar, 09:22

Det blev mycket strul i V75-inledningen, massa omstarter och det gjorde att Moruga stressat bort all kraft. Det blev många galopper i loppet, trots dubbla tillägg fick Jet Voice andra par utvändigt. Hästen vann detta stayerlopp hur lätt som helst via 1.14 sista rundan.

 

Frode Hamre blev huvudperson denna dag, två egna segrar som kusk och så tränar han fine kallblodet Roli Eld. Vi kan börja med den hästen, körande Adrian Solberg Akselsen placerade nioåringen i dödens dryga varvet från mål. Tidigt hade han grepp om ledande Eldvin och via 1.22 sista varvet vann hästen hur lätt som helst med mycket sparat, vilket intryck…

Frode själv hittade loss från vinnarhålet med Amazing Case och efter en tight slutstrid vann han på målfoto med stoet före ledande Balaine. Erlend Rennesvik valde att köra undan med Balaine och var ångerfull efteråt, men samtidigt har stoet bara en seger i karriären så vi förstår att han ville ha lite försprång med femåringen.

M.S. Triple J. trodde vi skulle spåra runt om och vi valde att spika fyraåringen. Frode var chanslös att hålla upp innerspår då Red Bar flög till spets. Jörgen Westholm gjorde vad han kunde för att hålla fast favoriten från dödens med My Dream Art. Hamre kom dock loss och givetvis spurtade Cantab Hall-avkomman till lätt seger efter den resan.

 

I Guld trodde vi som många andra att Pastore Bob skulle ta en längd på Donatomite, men Johan var chanslös att ta en hel längd på Frodes häst trots att han gasade maximalt. Vanlig vagn och utan körspö kan ha varit orsaken till att Pastore inte var lika startsnabb som väntat. Det gick 1.08,3 första 500 meterna med tanke på det var det ett givet val för Johan att inte köra i dödens med sin klasshäst i årets andra start. Så att han valde fjärde in var väntat, säsongen är lång…

Från hålet vann Cokstile efter övertalning från Lars Anvar Kolle som tog sin andra V75-seger. Donatomite blev tvåa, men var trots det inte som bäst för dagen. Lionel var bara seg i sin comeback.

 

Ecu de Mieloui är obesegrad i Norge och vann V75-avslutningen från dödens på ren råstyrka. Hästen vann säkert före Derby Simoni som var duktig som tvåa, trots att han inte rest som bäst. Från ledningen floppade surrhästen Marcello Wibb.

Erlend Rennesvik ville ha revansch efter målfototorsken med Balaine och det såg klappat och klart ut när han höll upp ledningen med Adiago Trot. Ludde fick fritt/tog sig fritt från vinnarhålet med Global Takeover och trots att hästen hängde ner sista biten kunde han ta sig förbi favoriten med liten marginal. Lindgrens häst visade att lång distans inte är någon fördel för honom, han fick öppna första två varven efter 1.16 och borde vunnit för att få överbetyg!

 

Toppen: Roli Eld smällfin från dödens, intrycket på honom över upploppet var läckert!

 

Floppen: Lionel seg som sirap i sin comeback!

 

Lira nästa gång: Mega Star hade mycket sparat, kördes upp i vagn och felade på upploppet.