Eftersnack V75 Örebro 4 maj

Publicerat: 05 May, 12:03

Det blev Adrian Kolgjinis dag på Örebro-travet på lördagen. Jägerstotränaren vann tre V75-lopp varav två från det egna stallet. Utdelningen stannade vid 9 358 kr på sju rätt och det blev åter jackpot på femmorna.

Adrian inledde med Gideon H Renka som han dessutom äger. Trots ensamt springspår strulade Gideon från start, inte helt oväntat då det var debut i voltstart för hans del. Han hittade ändå fjärde ut, attackerade 900 kvar, kom fram som tvåa 500 kvar och plockade snyggt ner Mr Clayton J.F. sista biten via 10,5/800. Gideon är en läcker individ som blir spännande att följa. Mr Clayton J.F åter klart bra som tvåa medan vårt drag Liam Dana fick det inte för tufft i spets och var ursäktad som femma.

Urstark Ural
I V75-2 svarade vinnande Ural för en urstark uppgift. Han kördes verkligen tufft utvändigt ledaren första halvvarvet som gick 07,0. Det blev sedan 10,0 på varvet, ändå kopplade Ural greppet i sista sväng och stred till säker seger, mycket imponerande. Vi fick upp hoppet på 3-procentaren Southwind Hydro då han hittade loss 150 kvar men det räckte inte fram. Eller om det var så att Hydro inte var så sugen på att vinna? Marvelous såg fin ut under vägen men galopperade 500 kvar då han tappade rytmen, Mr Creation var positiv från kön som trea.

Adrians andra tränar- och kuskseger kom med Dante Boko som sluggade ner Charrua Forlan i en mycket häftig duell i guld. Det var jämnt 10,5-tempo under vägen, Dante kopplade greppet 150 kvar, Charrua kontrade och var nog förbi 20 kvar men Dante avgjorde på linjen. Då härliga gamla hästar som verkligen alltjämt älskar att tävla. Lucifer Lane gjorde ett bra lopp i sin gulddebut även om hans långspurt ebbade ut något sista 100 och han fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Vi bjöd på Sato
Tipsettan Sato, som vi även bjöd på i Nyhetsbrevet och för de som följer oss på Facebook, plockade snyggt ner ledande favoriten Taiga Woodland från utvändigt ledaren via 11,5/800. Håkan E Johansson satt bara och tittade sista 300 medan Christian Fiore drev sin häst fult invändigt. Sato är en väldigt spännande häst. Bakom avslutade No Limit Royalty storstilat via 10,5/800.

Adrians tredje seger kom med storfavoriten Shadow Gar där han fick ersätta Pietro Gubellini. Shadow dirigerade loppet enkelt från spets. Ginny Weasly avslutade åter vasst som tvåa och är verkligen på väg att växa in i klassen.

V75-6 blev väldigt rivigt med en mycket tuff spetskörning. Erik Adielsson tog det ganska lugnt med Global Trust då han insåg att de var chanslösa på spets, det blev tredje ut, attack 800 kvar och redan 500 kvar hade Global Trust avgjort loppet. Eldorado B gick starkt som tvåa och Speedy Face avslutade ruggigt bra efter ett struligt lopp.

Mack Dragan i storloppet
Vi satt kvar med alla lappar inför sista men hade inte streck för Mack Dragan som vann Orebro Intn’l efter en smygresa. Man började i femte in, kom ut i andraspår 1100 kvar och i tredje i rygg på On Track Piraten 500 kvar. Då Carl Johan Jepson styrde på plockade Mack Dragan enkelt ner Piraten via 12,2 sista varvet.

Det blev alltså bara sex rätt och hål i kassan på V75 men dagen var i stort sett redan räddad då lunchen närmast blev optimal för oss med + 10 300 kronor på V4 och LD. Jackpot till Åby på lördag alltså då finalerna i Pokalloppen avgörs.

Toppen
+++ Ural
svarade för en ruggigt stark insats utvändigt ledaren.
++ Dante Boko kämpade ner ledaren från utvändigt ledaren. Vasst.
+ Sato visade sin höga kapacitet då han lekande lätt vann från utvändigt ledaren.

Floppen
Monark Newmen
trodde vi en del på efter det fina intrycket i årsdebuten men han packade ihop helt 500 kvar och det måste ha varit något fel på honom.

Lira nästa gång
No Limit Royalty
och Speedy Face.
P-A Johansson